Oraş din România sub ape, după ploile torenţiale. Furtunile au făcut ravagii VIDEO

Imaginea deastrului în oraşul Târnăveni, din judeţul Mureş, după furtunile violente. Străzile au fost acoperite de apa care măsura aproape un metru, iar maşinile au rămas blocate.

RomaniaTV.net
29 iun. 2016, 08:15
Oraş din România sub ape, după ploile torenţiale. Furtunile au făcut ravagii VIDEO

Peste 40 de case au fost inundate, câteva maşini luate de apă, inclusiv un autoturism al ISU, iar trei persoane au fost evacuate în Târnăveni, în urma unei ploi torenţiale căzute marţi seara, nemaiîntâlnită în ultima sută de ani.

Citeşte şi Furtuni violente în ţară. ANM a emis atenţionare COD PORTOCALIU. UPDATE

Aşa ploaie nu s-a mai pomenit în ultimii o sută de ani. A fost nevoie să evacuăm o mamă şi doi copii dintr-o casă, s-ar putea ca numărul caselor inundate să fie mult mai mare de 40, aceasta e doar o cifră aproximativă. Apa are peste un metru în benzinăria Lukoil şi în curtea fabricilor Omega şi fosta Gecsat. Din cauza cantităţii mari de apă căzută într-un timp scurt, pârâul Botorca a ieşit din matcă şi a măturat totul în cale, luând pe sus şi maşini, inclusiv un Cielo aparţinând ISU. Apa a inundat circa 500 de metri din DN 14 A Târnăveni – Mediaş şi DJ 107 Târnăveni – Blaj, către Adămuş, pe ambele drumuri circulaţia fiind întreruptă„, a spus primarul din Târnăveni, pentru Agerpres.

El a menţionat că toată zona Târnăveni – Deleni – Blăjel este afectată şi, deocamdată, nu există o estimare a numărului locuinţelor şi gospodăriilor afectate. De asemenea mai multe subsoluri şi scări de bloc au fost inundate.