Paturi suplimentate la Spitalul Judeţean Reşiţa din cauza numărului mare de copii bolnavi de rujeolă

Paturile de la Spitalul Judeţean Reşiţa au fost suplimentate din cauza numărului mare de copii internaţi cu rujeolă, iar accesul vizitatorilor a fost restrâns. De asemenea, în judeţul Caraş-Severin a fost epuizat vaccinul care protejează împotriva acestei boli.

25 ian. 2017, 09:14
Paturi suplimentate la Spitalul Judeţean Reşiţa din cauza numărului mare de copii bolnavi de rujeolă

Conducerea Spitalului Judeţean Reşiţa a luat decizia de a suplimenta cu 20 de paturi secţia de boli infecţioase, după ce numărul copiilor internaţi cu rujeolă a ajuns la 60, scrie MEDIAFAX.

Directorul Spitalului Judeţean Reşiţa, din Caraş-Severin, medicul Dumitru Secăşan, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că, în prezent, pe secţia de boli infecţioase a unităţii medicale sunt internaţi 60 de copii cu rujeolă, motiv pentru care a decis să restrângă numărul vizitatorilor care intră în această secţie.

„Am recomandat o restrângere a numărului vizitatorilor. Am solicitat ca pe secţia de boli infecţioase să se respecte cu stricteţe programul de vizită şi să fie cât mai puţini vizitatori. În timpul programului de vizită, care este afişat la intrarea pe secţie, aparţinătorii au voie să-i viziteze pe bolnavi. Este o secţie care are 40 de paturi şi sunt internaţi, în acest moment, în jur de 60 de copii cu rujeolă, am suplimentat numărul de paturi. Este un număr relativ mare de pacienţi, această situaţie ţine de aproximativ două luni de zile, cu mici modificări”, a afirmat directorul Spitalului Judeţean Reşiţa.

Medicul Dumitru Secăşan a spus că şi secţiile de pediatrie şi de pneumologie sunt pline, fiind internaţi pacienţi cu infecţii respiratorii, în special. Cazurile grave sunt trimise la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin, Daniel Botgros, a declarat că în judeţ nu există doze de vaccin care să-i protejeze pe copii împotriva rujeolei.

„Nu mai avem doze de vaccin de săptămâna trecută. Am avut 300 de bucăţi pe care le-am primit de la DSP Dolj, dar le-am epuizat. Anul acesta nu am primit vaccinuri de niciun fel. Mai încercăm să obţinem de la alte direcţii de sănătate publică din ţară, asta ne-a recomandat Ministerul Sănătăţii”, a precizat Daniel Botgros.

Potrivit raportului întocmit de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, publicat în data de 20 ianuarie, datele pe ultima săptămână arată că în România au fost confirmate 2.319 cazuri de rujeolă şi 14 decese din această cauză.

Conform Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, cazurile de rujeolă sunt existente în 34 de judeţe. Cele mai mult sunt confirmate în Arad, 519, în Caraş-Severin sunt 491, iar în Timiş, 325.

Citeşte şi Situaţie îngrijorătoare în Suceava. Aproximativ 40% din copii din judeţ, nevaccinaţi antirujeolic în 2016