Pericol extrem pe şosele, polei şi ceaţă densă. Ploaia îngheţată a transformat drumurile în patinoare

Este alertă pentru toată ţara. Gerul a fost înlocuit de un nou fenomen extrem. Ploaia îngheţată a transformat drumurile în patinoare. Atenţionarea de polei a meteorologilor este valabilă până joi la ora 20. Mai mult, până la ora prânzului este cod galben de ploi pentru trei judeţe.

07 ian. 2016, 06:26
Pericol extrem pe şosele, polei şi ceaţă densă. Ploaia îngheţată a transformat drumurile în patinoare

Zapada nu le mai creaza probleme bucurestenilor, in schimb acest fenomen de freezing rain, adica ploaie inghetata, le-ar putea da batai de cap. Ninsorile s-au transformat în ploi și lapoviţă în tot sudul ţării. Însă gheața și poleiul le dau cel mai mult de furcă pietonilor, dar mai ales șoferilor. Dimineața, oamenii abia își pot porni mașinile.

Ştergătorul poate fi desprins cu greu de parbriz, iar stratul de gheaţă are aproape jumătate de centimetru.

În Moldova, şoferii au scăpat de şoselele transformate în patinoare, dar abia văd la câţiva metri depărtare din cauza ceţii.

Circulatie rutiera este extrem de dificila pe Drumul European 85, care leaga Suceava de Falticeni. Acolo se curcula greu din cauza cetii dense, iar vizibilitatea este de sub 25 de metri. Sunt soferi de TIR care au tras pe dreapta asteptand sa se ridice ceata.

În schimb, în Dobrogea este pericol de inundaţii. Meteorologii au emis cod galben de ploi abundente, iar hidrologii avertizează că debitul pe mai multe râuri va crește.