Personalităţi din România, Franța, SUA şi Elveţia au fost decorate de principesa Margareta

Personalități din România, SUA, Marea Britanie, Franța și Elveția au fost decorate duminică de principesa Margareta cu ocazia evenimentelor prilejuite de împlinirea a 25 de ani de la întoarcerea sa în țară, printre acestea numărându-se și Frederic Mitterand, nepotul fostului președinte al Franței, informează Agerpres.
Romania TV
18 ian. 2015, 15:17
Personalităţi din România, Franța, SUA şi Elveţia au fost decorate de principesa Margareta

Frederic Mitterand, fost ministru al Culturii din Franța (2009-2012), nepotul fostului șef al statului francez Francois Mitterand, a primit ordinul Coroana României în grad de Comandor pentru întreaga sa activitate culturală, civică și politică, remarcată prin interesul și ajutorul acordat dezvoltării scenei culturale internaționale, pentru activitatea din domeniul televiziunii, cinematografiei și muzicii, dar și pentru ajutorul dedicat acordat familiei regale.

„Este un moment minunat pentru mine. Decorația este un tribut al prieteniei și pentru mine este un moment de recunoștință. Ca mulți francezi nu o să uit niciodată importanța regelui Mihai în al Doilea Război Mondial. Regele Mihai a eliberat România de guvernarea fascistă, a lucrat toată viața pentru democrație iar acum principesa Margareta este exact la fel. Familia regală din Români lucrează pentru prestigiul României, este foarte populară în România pentru că a făcute multe pentru această țară”, a spus Frederic Mitterand.

Cu același prilej, principesa a mai decorat duminică, în numele regelui, o serie de personalități din România, SUA, Marea Britanie, Franța și Elveția.

Medalia regele Mihai pentru loialitate a fost conferită Patriciei Klecanda, directorul Fundației Principesa Margareta a României (New York, SUA), directorului executiv al FPMR, Mugurel Mărgărit — Enescu și Corinei Motts-Roberts, care a ajutat la fondarea FPMR în Elveția, cât și a secretariatului regelui.

Medalia custodele Coroanei României a fost acordată avocatului Florin Iacobescu, Școlii generale nr. 114 Principesa Margareta, lui Jean Milligan David (FPMR, Elveția) și contesei Susanna Antamoro de Cespedes, fondatoarea și conducătoarea Asociației FPMR — Elveția.

Ordinul Coroana României în grad de cavaler a fost conferit maestrului bucătar Albert Roux pentru activitatea în domeniul culinar.

Casa Regală organizează duminică o serie de evenimente dedicate împlinirii a 25 de ani de la întoarcerea în țară a principesei Margareta.

Duminică, principesa Margareta va vizita alături de personalități din străinătate studioul 4 al Televiziunii Române, locul de unde au fost transmise evenimentele din decembrie 1989.

Tot duminică, principesa Margareta și principele Radu vor lua parte în cursul serii, la ora 18,00, la un concert de gală la Ateneul Român iar seara se va încheia cu un dineu oficial găzduit de Palatul CEC, la ora 20,00, în prezența principesei moștenitoare și a principelui Radu, la care vor lua parte 200 de invitați, personalități din străinătate, dar și reprezentanți ai tuturor domeniilor societății românești care au susținut Familia Regală în ultimii 25 de ani.

Spynews
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu altcineva decât Bogdan de la Ploiești. Ce spune dansatoarea
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Alex, tânărul care reinventează piața brânzei în România. Produce un tip căutat peste hotare, în ferma sa de vaci Bălțată Românească
Capital.ro
MIRCEA BADEA, reacție în miez de noapte. Imaginile, ÎN DIRECT LA TV: Secvențe absolut fabuloase
Playtech.ro
Imagini INTERZISE cu Simona Halep! Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt indecente
DailyBusiness
Părinții trebuie să știe! Ce s-ar putea întâmpla cu alocațiile copiilor
Adevarul
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste produsele obișnuite din supermarket
Spynews
Cum arată Erika Isac nemachiată. Artista s-a afișat complet naturală. Cântăreața și-a uimit fanii: „Ce față de inocentă...” / FOTO
Spynews
Ce s-a întâmplat la parastasul de 40 de zile al lui Mădălin, băiatul mort din Olt. Imagini sfâșietoare de la mormântul său: ”Ne-ai distrus” / VIDEO
Evz.ro
Secretul unei omlete perfecte. Marile greșeli de evitat
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate călugări! Transformarea fizică e incredibilă și e imposibil de recunoscut, la 52 de ani
wowbiz.ro
Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”
Cancan.ro
Câștigător Survivor All Stars 2024 | Cine ia marele premiu de 100.000 de euro de la Pro TV
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise pe care le-a făcut publice au făcut internetul să "ardă"
kanald.ro
Incendiu devastator la un atelier de tâmplărie din Aiud: 16 persoane au fost evacuate, după ce focul s-a răspândit la o pensiune și o locuință
Capital.ro
SE SCHIMBĂ HARTA Europei. Marcel Ciolacu, anunț în direct la televizor: Se fac noi rute
StirileBZI
Ideea care i-a adus mulți bani lui Ioan, un producător local din Arad: Autoservire pe tarla!
Prosport.ro
FOTO. Bomba sexy care s-a iubit cu fiul lui Cristi Borcea continuă să facă ravagii cu imaginile provocatoare cu ea!
stirilekanald.ro
Creatura cu aspect înfricoșător găsită pe o plajă. Ce au descoperit oamenii de știință care au analizat "monstrul marin"
substantial.ro
Ultimul drum pentru Ionela și George, tinerii care urmau să se căsătorească, victime ale accidentului rutier de la Codăești
MediaFlux
CÂND vin PENSIILE în luna IUNIE. Se DAU mai MULȚI BANI
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'