Peste 2.000 de migranţi, salvaţi în Vinerea Mare din apele Meditaranei. Bărcile în care se aflau pluteau în derivă

Peste 2.000 de migranți au fost salvați în Marea Mediterană, vineri, în largul coastelor libiene, a făcut cunoscut paza italiană de coastă.

14 apr. 2017, 18:13
Peste 2.000 de migranţi, salvaţi în Vinerea Mare din apele Meditaranei. Bărcile în care se aflau pluteau în derivă

Echipele de salvare au precizat că un adolescent a fost găsit mort într-una din cele 16 bărci pneumatice aflate în derivă care erau supraaglomerate.

Organizația neguvernamentală Medici fără Frontiere (MSF) a salvat 1.145 de persoane la bordul a două nave, în cursul unor operațiuni apreciate ca „epuizante”. „Statele UE continuă să închidă ochii și, în 2017, marea continuă să fie un cimitir„, a criticat MSF într-un mesaj pe Twitter.

Citeşte şi O nouă tragedie în Mediterana: O sută de migranţi s-au înecat încercând să ajungă pe coasta libiană

Șeful agenției europene Frontex a adresat recent critici organizațiilor neguvernamentale care vin în ajutorul migranților în largul Libiei, afirmând că acestea încurajează traficul de persoane și cooperează defectuos cu poliția.

Numărul persoanelor care și-au pierdut viața sau au dispărut în apele Mării Mediterane, pornind de pe coastele libiene, a ajuns la 666 de la începutul anului, față de peste 5.000 în 2016, potrivit ultimului bilanț prezentat de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM).