Peste 3000 de pompieri acţionează în zonele vizate de CODUL GALBEN de ploi

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore de la intrarea în vigoare a atenţionării meteorologice de vreme rea, în zonele pentru care au fost prognozate ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi ninsori, nu au fost înregistrate situaţii care să pună în pericol viaţa semenilor.

04 mai 2016, 08:09
Peste 3000 de pompieri acţionează în zonele vizate de CODUL GALBEN de ploi

Pentru limitarea pericolului generat de precipitaţiile abundente şi a apei acumulate în exces, în cursul zilei de ieri, pompierii călărăşeni au intervenit cu două autospeciale și motopompe pentru evacuarea apei din două locuinţe, ai căror pereţii exteriori riscau să se surpe din cauza infiltraţiilor. Intervenţia promptă şi susţinută a militarilor a diminuat considerabil efectele negative, valoarea bunurilor salvate fiind semnificativă.

În continuare, peste 3.000 de pompieri cu 1.000 mijloace tehnice rămân la datorie, pentru limitarea şi înlăturarea potenţialelor efecte ale fenomenelor periculoase, monitorizarea situaţiei din zonele vizate, precum şi evoluţia acesteia.

Reamintim faptul că, în scopul optimizării misiunilor orientate spre siguranţa cetăţeanului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus unităţilor din zonele aflate sub incidenţa atenţionării meteorologice activarea, la nevoie, a grupelor operative şi asigurarea rezervei de personal pentru a veni în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din zonele posibil a fi afectate.

De asemenea, la nevoie, echipajele serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă vor fi dislocate, imediat, în zonele de risc pentru evacuarea populaţiei, animalelor şi bunurilor aflate în pericol, precum şi pentru limitarea şi înlăturarea eventualelor efecte negative.

Atenţionarea meteorologică de Cod Galben, care vizează 29 de judeţe şi municipiul Bucureşti, rămâne în vigoare până astăzi, la ora 21.00, la nivel teritorial fiind dispuse măsuri pentru prevenirea şi gestionarea producerii unor eventuale situaţii de urgenţă.