Petre Tobă: Orice ministru de Interne a beneficiat de un echipaj de Poliţie Rutieră, din 2005

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a declarat, joi, după bilanţul DNA, că maşina de lux, despre care se face referire din dosarul lui Gabriel Oprea, se află la DIPI şi că, din 2005, toţi miniştrii de Interne au avut la dispoziţie un echipaj de poliţie rutieră pentru fluidizarea traficului.

25 feb. 2016, 12:46
Petre Tobă: Orice ministru de Interne a beneficiat de un echipaj de Poliţie Rutieră, din 2005

Orice ministru de Interne, din 2005, a beneficiat de un echipaj de Poliţie Rutieră, echipaj care a făcut parte din dispozitivul de protecţie, iar la solicitare fluidiza deplasarea maşinii demnitarului„, a explicat ministrul Petre Tobă.

Întrebat unde este acum maşina din dosarul lui Gabriel Oprea, oficialul a răspuns că la DIPI. El a mai precizat că aşteaptă finalizarea dosarului penal.

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este urmărit penal pentru abuz în serviciu, el folosind ilegal echipaje ale Poliţiei Rutiere pentru deplasări, potrivit DNA.

A doua cerere DNA de urmărire penală a senatorului a ajuns săptămâna trecută la Senat, fostul ministrul ministru fiind acuzat de abuz în serviciu pentru achiziţionarea nelegală a unei limuzine A8 pentru uzul său. Senatorii au aprobat miercuri, prin vot în plen, cererea DNA de urmărire penală în cazul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, acuzat în dosarul achiziţionării unei maşini de lux din bani publici.