PNL începe demersurile de revocare din funcţie a Avocatului Poporului: „Victor Ciorbea s-a comportat ca un vasal al PSD”

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, joi, că liberalii au decis în şedinţa comisiei de unificare a partidului să înceapă demersurile de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea.

26 ian. 2017, 12:14
PNL începe demersurile de revocare din funcţie a Avocatului Poporului: „Victor Ciorbea s-a comportat ca un vasal al PSD”

„Astazi (joi – n.n.), in comisia de unificare a PNL, am decis sa incepem demersurile de revocare din functie a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea. Acesta nu respecta legea care sta la baza functionarii Avocatului Poporului. Victor Ciorbea a politizat aceasta institutie si s-a comportat ca un vasal al PSD, ca un executant umil al intereselor PSD. Mentionez lipsa de reactie pe ordonanta privind migratia primarilor, reactia exagerata, dupa cativa ani, de sanctionare a unei norme care interzice condamnatilor sa faca parte din Guvern si, de asemenea, modul public in care Victor Ciorbea raspunde solicitarilor si asteptarilor PSD, in dispret fata de cetatenii pe care ar trebui sa ii reprezinte in fata institutiilor statului”, a declarat Raluca Turcan, la Parlament.

Şefa PNL a mai precizat că în funcţia de Avocat al Poporului trebuie să ajungă o persoana profesionistă, „de probitate morală”, care să respecte în primul rând oamenii.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a contestat la Curtea Constituţională legea 90/2001, care interzice unui condamnat penal să ocupe funcţii în Guvern. Liviu Dragnea nu a putut fi desemnat premier din cauza acestei legi, care impune ca miniştrii să nu aibă condamnări penale. Preşedintele PSD a fost condamnat definitiv la doi de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul.