Poliţist condamnat DEFINITIV la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce a abuzat sexual un minor

Poliţistul Adrian Sucilă, din Vulcan, judeţul Hunedoara, care a profitat sexual de o familie întreagă, a primit o pedeapsă cu suspendare. Este vorba de amantul viceprimăriţei, care a întreţinut relaţii sexuale atât cu fiica acesteia, cât şi cu fiul ei.

04 mart. 2016, 07:57
Poliţist condamnat DEFINITIV la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce a abuzat sexual un minor

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat sentința finală în cazului poliţistului Adrian Sucilă condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru relații sexuale cu un minor, infracțiuni comise cu complicitatea fiicei fostei viceprimărițe din Vulcan.

Potrivit zhd.ro, Curtea de Apel Alba Iulia a menținut condamnarea cu suspendare, primită de Adrian Sucilă și Mihaela Stoica, iar pe lângă aceasta a impus unele restricții celor doi inculpați i-a înlăturat unele obligații.

În decembrie 2014, Adrian Sucilă a fost condamnat de instanţa Judecătoriei Petroşani la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru abuzarea sexuală a unui minor. Victima, în vârstă de 16 ani la momentul săvârşirii faptelor, a fost chiar fiul fostei viceprimăriţe a municipiului Vulcan. În acelaşi dodar magistraţii au condamnat-o şi pe tânăra Mihaela Stoica, sora minorului, la doi ani de închisoare, cu suspendare pentru complicitate la infracţiunea de act sexual cu un minor.

Potrivit anchetatorilor, în 2012, Adrian Sucilă l-ar fi abuzat sexual pe băiatul de 16 ani al Angelei Stoica, fosta viceprimăriţă din Vulcan, iar la scenele obscene ar fi asistat, şi chiar filmat, sora minorului. Atât poliţistul Sucilă, cât şi părţile vătămate, au infirmat acuzaţiile. Adrian Sucilă a susţinut că ancheta a urmat unui conflict mai vechi pe care l-a avut cu conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. S-a judecat chiar cu fostul şef al Inspectoratului, Gabriel Dumitru, pe care l-a acuzat de abuz în serviciu.

Procurorii susţin însă că faptele de care a fost acuzat Sucilă nu au legătură cu procesele sale vechi, ci există probe solide împotriva lui. Poliţistul din Vulcan a mai fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare, cu suspendare, într-un dosar penal, în care a fost acuzat de pornografie infantilă.