Victor Ponta propune o nouă măsură ANAF împotriva evazioniştilor: A început prigoana generală

Premierul Victor Ponta a afirmat în şedinţa de Guvern de joi că a remarcat prigoana generală pe care a demarat-o ANAF-ul împotriva evazioniştilor. În acest sens, şeful Guvernului a cerut să se evite abuzurile. Astfel, Ponta a cerut să nu se adopte măsura cea mai dură din prima care a dus la închiderea mai multor afaceri. Premierul a cerut ca evazioniştii care nu pot justifica sume de până în 300 de lei să fie amendaţi, în primă fază.

02 apr. 2015, 10:20
Victor Ponta propune o nouă măsură ANAF împotriva evazioniştilor: A început prigoana generală

Victor Ponta a declarat la şedinţa de Guvern că ANAF suspendat activitatea a 232 de firme.

„A început prigoana generală –  232 de firme din toată ţara care au primit măsura suspendării dintr-un milion de contribuabili. Dacă din cele 232, probabil că 150 meritau, în cazul celorlalte nu vreau să existe abuzuri (…)

Citeşte şi: Ponta, despre combaterea evaziunii fiscale: Ideea este de a sancţiona în funcţie de rea intenţie

Vreau să vă rog ca până marţi să veniţi cu modificarea (…) până la suma de 300 de lei să fie amendă. Să nu luam din prima măsura cea mai dură. Să fie o măsură care să îl ardă la buzunar pe cel care nu respectă legea”, a declarat premierul Ponta.

Totodată, premierul a declarat că efectele acestei „prigoane” derulate de ANAF sunt „vizibile”.

„Efectele acestei masuri sunt mai mult decat vizibile. Legea cu casele de marcat e din 1999 si din primele 3 luni ale anului 2015 numărul lor s-a mărit de trei ori”, a precizat Ponta.

Cu ocazia şedinţei de Guvern, Victor Ponta a cerut si finalizarea proiectului care vizeaza crearea Agentiei de recuperare a prejudiciilor.

Citeşte şi: Ponta face reglaje la ANAF. Când poate fi SUSPENDATĂ activitatea unei firme

„Am văzut proiectul pentru Agenţia de Recuperare a Prejudiciilor. Poate reuşim să trecem proiectul până în iunie”, a spus Victor Ponta.