Povestea satului din România în care nu există cârciumi. Ce fac oamenii în loc să consume alcool este uimitor

Locuitorii satului Limba, din judeţul Alba, inima Transilvaniei, răstoarnă orice prejudecată când vine vorba despre viaţa de la ţară şi de consumul de alcool în public.

RomaniaTV.net
11 iun. 2015, 10:39

Prima atestare a satului există din anul 1339, iar de-a lungul timpului, a trecut prin nenumărate transformări. La recensământul din 2011 comunitatea avea doar 359 de locuitori, potrivit A1.

Citeşte şi Ce spune LIMBA despre sănătatea ta

Deşi pare greu de crezut, în Limba nu există nicio cârciumă, fiind un fel de regulă pe care toată lumea o respectă. În schimb, toţi au căzut de acord să pună ban pe ban şi să aibă grijă de colţul lor de lume.

Deşi sunt o mână de oameni, locuitorii satului Limba au găsit, de fiecare dată, puterea să se unească în faţa unui proiect comun şi să-l ducă la bun sfârşit. Aşa s-a întamplat cu realizarea Monumentului Eroilor; au făcut zile-muncă pentru construirea Căminului Cultural; au săpat şanţuri pentru introducerea apei în sat; au adunat bani şi au lucrat împreună la ridicarea Casei Parohiale; au plătit şi au săpat şanţuri pentru introducerea gazului în sat; au pus mână de la mână şi au angajat pictor pentru pictarea Bisericii; au muncit împreună pentru construirea treptelor spre Biserică„, este scris pe site-ul localităţii.

Mai mult, ei şi-au propus să facă tot ce le stă în putinţă pentru a păstra tradiţiile şi obiceiurile locului, să existe respect şi implicare în viaţa socială.

Citeşte şi Oamenii de ştiinţă au descoperit un cuvânt universal, prezent în toate limbile lumii