Predoiu, după atacul lui Băsescu: N-am cerut niciodată să rămân în Guvern. N-am dat cu pumnul în masa nimănui

"Nu am dat cu pumnul in masa nimanui, nu am stat la usa nimanui, nu am solicitat niciodata sa raman in Guvern. Am fost de fiecare data invitat si nu regret ca am acceptat", susţine prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu, într-un comunicat de presă. Declaraţia fostului ministru al Justiţiei vine după ce şeful statului l-a atacat dur vineri, afirmând că a "îndrăznit să îi dea lecţii publice" şi acuzându-l că a venit la el la birou să îl roage să rămână ministru în Cabinetul Ponta.

RomaniaTV.net
18 oct. 2013, 11:57
Predoiu, după atacul lui Băsescu: N-am cerut niciodată să rămân în Guvern. N-am dat cu pumnul în masa nimănui

„Am aflat cu surprindere si dezamagire despre declaratiile Presedintelui Traian Basescu. (…) In decembrie 2008 mi-am incheiat primul mandat. Am fost solicitat de Presedintele Romaniei si Primul Ministru sa continui. Am cerut, ca si premierului anterior, continuarea proiectului celor patru coduri si sprijin politic pentru ele. Nu am dat cu pumnul in masa nimanui, nu am stat la usa nimanui, nu am solicitat niciodata sa raman in Guvern. Am fost de fiecare data invitat si nu regret ca am acceptat. In ziua caderii guvernului MRU, in Parlament, dl Ponta mi-a facut o oferta verbal, oferta pe care am refuzat-o pe loc. A doua zi, la Neptun, l-am informat pe premierul MRU despre acest lucru intr-o discutie fata in fata si pe dl Presedinte Basescu telefonic. Am mai declarat aceste lucruri cu cateva luni in urma. Mai mult, chiar in timpul mandatului Premierului MRU, mi-am exprimat fata de acesta preocuparea de a parasi guvernul dupa obtinerea raportului pozitiv de tara care ar fi urmat sa apara in iulie 2012″, susţine Cătălin Predoiu într-un comunicat de presă.

Predoiu a respins şi acuzaţii preşedintelui Băsescu privind numirile la conducerea parchetelor.

„Toate propunerile pe care le-am formulat la sefia parchetelor, inclusiv DNA, au avut in vedere un singur interes, acela al stabilitatii institutionale si obtinerii unor rapoarte de tara pe justitie pozitive. Singurele persoane cu care am discutat sporadic astfel de competente ale Ministrului Justitiei au fost procurorul general, procurorul sef DIICOT, procurorul sef DNA, Presedintele Romaniei. Propunerile la sefia parchetelor pe care le-am formulat nu au fost discutate cu oameni politici, din niciun partid. Dl Presedinte stie bine acest lucru si la vremea respectiva l-a apreciat. Discutiile colaterale pe care alti oameni politici le-au facut intre ei pe marginea propunerilor mele nu m-au privit si nu ma privesc. In 2008 am propus adjunct pe Daniel Morar si sef pe Monica Serbanoiu la DNA, pentru ca stiam ca in Parlament se pregatea o propunere legislativa de desfiintare a DNA, daca il numeam sef pe Daniel Morar. A fost o solutie prin care am prezervat si DNA si pe Daniel Morar in interior, la varf. L-am informat pe Presedinte in seara zilei de 9 august 2008, dupa sedinta CSAT, despre faptul ca voi formula aceste numiri in ziua de 11 August 2008. Presedintele si-a manifestat dezacordul, mi-am pastrat punctul de vedere. Dupa respingerea propunerilor mele initiale de catre Presedinte, am refuzat sa formulez alte propuneri pentru ca dl Morar sa ramana la sefia DNA cu delegare, lucru despre care l-am informat pe Presedinte intr-o discutie pe care am avut-o in avionul prezidential, in drum spre Coreea de Sud, in septembrie 2008. In acest fel dl Morar a ramas la sefia DNA cu delegare, pana cand, pe o alta majoritate, am fost in masura sa fac o noua propunere, cu dl Daniel Morar sef. Dl Morar poate confirma aceste lucruri”, mai spune Predoiu.