Prezentare Renault Kadjar VIDEO

Renault a prezentat Kadjar, noul crossover al mărcii franceze. Considerat drept “fratele mai mare al lui Captur”, Kadjar va fi expus la Salonul Auto de la Geneva şi va concura în aglomerata clasă a SUV-urilor compacte, alături de Nissan Qashqai, Volkswagen Tiguan sau Skoda Yeti.

RomaniaTV.net
02 feb. 2015, 20:25

Kadjar va fi poziţionat în gama Renault deasupra lui Captur, fiind catalogat drept “primul crossover compact al mărcii franceze”, un automobil cu vocaţie mondială, ce va fi comercializat în Europa, Africa şi China.

Alianţa Renault-Nissan a permis producătorului francez să profite de experienţa japonezilor în domeniul crossoverelor. Astfel, Renault Kadjar preia platforma tehnică de la Qashqai, rezultând un model de aproximativ aceleaşi dimensiuni: 4.450 metri lungime, 1.840 metri lăţime. Ca şi Qashqai, Kadjar va fi propus în versiuni cu tracţiune faţă sau integrală. Deocamdată francezii nu au comunicat nimic legat de motorizări, dar este de aşteptat ca sub capota lui Kadjar să regăsim dieselurile de 1.5 litri (110 CP) şi 1.6 litri (130 CP), precum şi propulsorul pe benzină 1.2 TCe. Toate modelele sunt echipate cu tehnologie stop-start.

(w500) Renault Ka

La interior, Renault promite o creştere a calităţii materialelor folosite şi a asamblării, în timp ce desenul planşei de bord aduce aminte de Nissan Qashqai. Din punct de vedere al echipamentelor disponibile, Kadjar poate fi dotat cu sistemul multimedia Renault R-Link 2, acoperiş panoramic cu dimensiunea de 1.4 metri pătraţi, faruri full-LED şi un pachet întreg de sisteme active de siguranţă. Portbagajul atinge o valoare maximă de 472 litri, iar bancheta spate este rabatabilă asimetric.

(w500) Renault Ka

Renault Kadjar va fi expus pentru prima dată în public la Salonul Auto de la Geneva, la începutul lunii martie. Vânzările în Europa vor debuta la sfârşitul acestui an.