Procurorii DNA au găsit APARATUL DE BRUIAJ acasă la Oprescu

Procurorii DNA au găsit aparatul de bruiaj la percheziţiile efectuate acasă la Sorin Oprescu, susţin surse judiciare, citate de România TV.

10 sept. 2015, 09:18
Procurorii DNA au găsit APARATUL DE BRUIAJ acasă la Oprescu

Potrivit surselor citate, aparatul de bruiaj, care are patru antene, a fost ridicat de procurorii DNA şi va fi folosit ca mijloc de probă în dosarul în care Sorin Oprescu este acuzat de luare de mită.

În referatul prin care DNA solicita Tribunalului București arestarea preventivă a lui Sorin Oprescu, există declarația unui denunţător care vorbeşte despre un aparat de bruiaj

„Referitor la măsurile de precauție ale inculpatului Oprescu Sorin Mircea, (…) a mai indicat că într-un foișor aflat în curtea imobilului de la (…) se afla un aparat de aproximativ 100X75 cm în care sunt obligați să își lăsa telefoanele mobile atunci când discuta în foișor. Despre acest aparat (…), zis „(…)” i-a spus că ar bruia semnalul telefoanelor, astfel încât să nu fie interceptate„, se arăta în referatul DNA.

Imediat după arestarea edilului, avocații acestuia au susținut că la percheziția locuinței care a urmat în dimineața zilei de duminică, aparatul de bruiaj nu a fost găsit în foișorul primarului.

„Nu s-a găsit aparatul la percheziţia care a fost efectuată la domiciliul din Ciolpani. Din nou afirmaţii nereale ale martorului denunţător, aşa cum, deşi astăzi mai bine de jumătate de zi parchetul din această casă a fost scos, căutându-se milionul de euro. Nu s-a găsit nicio sumă de bani”, preciza avocatul Viorel Mocanu.

CITEŞTE ŞI SORIN OPRESCU, prima noapte în arest. Avocat: „A fost scos PARCHETUL DIN CASĂ. Nu discutăm de răzbunări”

Pe 7 septembrie, magistrații Tribunalului București au admis propunerea DNA de arestare preventivă a lui Sorin Oprescu, însă decizia nu este definitivă, iar primarul a făcut contestație.

Sorin Oprescu a fost reținut în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Contestația depusă de avocații lui Sorin Oprescu se va judeca luni.

CITEŞTE ŞI Ce PROBE au procurorii în dosarul lui Oprescu. DISCUŢIA din casa edilului în seara în care a luat banii