PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vreme INSTABILĂ, ploi, descărcări electrice şi grindină

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că, în unele zone vremea, se va menține instabilă. De vineri, vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare pe parcursul zilei în regiunile sudice, estice și centrale. Vor fi ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice. În wekeend, vremea va continua să se încălzească ușor, dar va deveni treptat instabilă.

06 iun. 2017, 14:14
PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vreme INSTABILĂ, ploi, descărcări electrice şi grindină

PROGNOZA METEO LA NOAPTE. În regiunile vestice, nord-vestice și în zonele montane aferente instabilitatea atmosferică se va manifesta îndeosebi în a doua parte a nopții prin înnorări temporar accentuate, averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 35 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, spre mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

Temperaturile minime se vor încadra între 9…10 grade în depresiuni și 19…20 de grade în dealurile vestice. Spre dimineață, în sud-estul țării vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Cerul va fi mai mult senin și vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI. În regiunile vestice și nord-vestice temperatura aerului va fi în scădere față de intervalul anterior, cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. În restul țării, vremea va fi local călduroasă, dar va deveni treptat instabilă după-amiaza și pe parcursul nopții. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin intervale de timp cu înnorări accentuate, averse și cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și pe spații mici căderi de grindină. cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 de grade în dealurile vestice și 33 de grade, izolat în Muntenia și Moldova, iar cele minime se vor încadra în general între 12 și 18 grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Pe parcursul zilei, vremea va fi predominant frumoasă și călduroasă cu o maximă a temperaturii aerului de 31…32 de grade. Spre seară, cerul se va înnora, iar noaptea vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 16…18 grade.

PROGNOZA METEO JOI. În centrul, sudul, estul țării, precum și la munte pe parcursul zilei și la începutul nopții vremea se va menține instabilă. Vor fi înnorări, temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor fi local mai însemnate.

În regiunile vestice cerul va fi temporar noros și ploi slabe, pe arii restrânse se vor semnala în prima parte a zilei. Regimul termic, mai scăzut decât cel din intervalul precedent, va fi caracterizat de maxime cuprinse între 16…18 grade în nordul Moldovei si estul Transilvaniei și 26…27 de grade în Oltenia și minime între 8 și 16 grade. În interiorul arcului carpatic, spre sfârșitul intervalului, vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO Bucureşti. Vremea va fi instabilă mai ales în cursul zilei și în prima parte a nopții când, vor fi înnorări, averse, moderate cantitativ și trecător descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura aerului va scădea față de intervalul anterior, astfel maxima se va situa în jurul valorii de 23 de grade, iar minima va fi de 13…14 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare pe parcursul zilei în regiunile sudice, estice și centrale. Vor fi ploi de scurtă durată și posibil descărcări electrice, local în Dobrogea și doar izolat în Oltenia, Muntenia și Transilvania. Vântul va sufla slab și moderat, dar în prima parte a intervalului, în regiunile estice, sud-estice și la munte, va avea intensificări temporare. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 29 de grade, iar cele minime, în general, între 5 și 15 grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, când vor fi condiții pentru ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla moderat ziua și în general slab noaptea. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 13 grade.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea va continua să se încălzească ușor, dar va deveni treptat instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil și cu aspect de vijelie, îndeosebi în a doua parte a zilei și noaptea, în nordul, centrul, estul, sud-estul țării, la munte și pe arii restrânse în restul teritoriului. Izolat se vor acumula cantități mai importante de apă și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 19 grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate noaptea când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 11 iunie ORA 09 – 14 iunie ORA 09

Vremea va fi caldă, îndeosebi în vestul, centrul și sudul țării. Local, îndeosebi după-amiaza, vor mai fi perioade cu manifestări specifice instabilității atmosferice.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI Vremea va fi caldă, iar în prima parte a intervalului vor mai fi condiții pentru manifestări specifice instabilității atmosferice.