Răceala şi gripa: Alimente pe care trebuie să le mănânci când îţi e rău

Cum vremea este schimbătoare, niciodată nu ştii cum să te îmbraci, aşa că este foarte probabil să te îmbolnăveşti de răceală şi gripă. Dar dacă te confrunţi cu răceala şi gripa ar fi bine să nu dai repede fuga la farmacie şi să te îndopi cu pastile. Există câteva alimente care te pot scăpa de efectele răcelii şi gripei fără să mai apelezi la vreun medicament şi pe care de cele mai multe ori le ocoleşti.

RomaniaTV.net
19 nov. 2013, 08:15
Răceala şi gripa: Alimente pe care trebuie să le mănânci când îţi e rău

Carnea de curcan face minuni la raceala si gripa

Carnea de curcan este sanatoasa, are proteine si ii va da corpului energia necesara pentru a lupta cu boala. Fa-ti un sandvis cu carne de curcan, adauga si cateva condimente care-ti plac pentru un gust mai bun si vei vedea ca starea de sanatate ti se va imbunatati pe zi ce trece.

Citeşte şi Cum să opreşti răceala de la primele semne ale declanşării ei

Gatul rosu de la raceala si gripa se trateaza cu… inghetata de fructe

Daca ai gatul uscat, umflat, iritat si te doare, cel mai indicat remediu este inghetata de fructe. Paseaza orice fruct ai in casa si tine-l la frigider, apoi mananca. Pe langa faptul ca vei avea suficiente vitamine, iti vei simti gatul alinat, apa din fructe te va hidrata, iar mucusul se va subtia si iti va decongestiona caile respiratorii.

Citeşte şi Cum scapi de RĂCEALĂ în 24 de ore

Sucul de legume te scapa de raceala si gripa

Poate ca nu-ti va arde sa faci o salata cand tu abia te tii pe picioare din cauza racelii si gripei. Dar poti oricand sa-ti prepari rapid un suc de legume. Antioxidantii iti vor intari sistemul imunitar, iar organismlui ii va fi mai usor sa lupte cu boala. Iar daca ti-e pofta de “ceva bun”, stoarce sau paseaza orice fruct ai in casa si bea sucul. Vei impusca mai multi iepuri dintr-un foc. Vitaminele te vor ajuta sa te intremezi, apa din fructe de va hidrata, iar starea ta de sanatate se va imbunatati vizibil.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Citeşte şi Răceala în timpul sarcinii. Sfaturi care îţi fac viaţa mai uşoară în sezonul răcelii şi al gripei