Rareş Bogdan, după moţiunea de cenzură: „E o lecţie din care trebuie să învăţăm”

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a picat, înregistrând 200 voturi ”pentru” şi 7 ”împotrivă”, în condiţiile în care pentru adoptare erau necesare 233 de voturi favorabile.

18 iun. 2019, 19:18
Rareş Bogdan, după moţiunea de cenzură: „E o lecţie din care trebuie să învăţăm”

Opoziția a strâns doar 200 de voturi la moțiunea de cenzură, după ce atât Ludovic Orban, cât și Rareș Bogdan declarau, că au asigurate cel puțin 215 voturi. Însă, calculele nu s-au adeverit în Parlament, unde Guvernul Viorica Dăncilă a supraviețuit celei de-a treia moțiuni de cenzură.

Rareș Bogdan a declarat, marți seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, că umilința din Parlament este o lecție.

”E o lecție din care trebuie să învățăm. La moțiunea din septembrie, PNL și USR trebuie să monitorizeze la sânge.”, a spus Rareș Bogdan.

”În cadrul PNL, deputații și senatorii noștri, inclusiv deputatul afiliat, au fost prezenți în sală. Dacă aveam 232 de voturi și ne lipsea un vot prin domnul Ghinea era mai constructiv decât ratarea de la Campionatul European de fotbal. Noi am avut 200 de voturi. Nu ar fi fost rău să avem 220, sau 215. Nu știu ce s-a întâmplat. Cred că e dezamăgit și domnul Orban”, a precizat Rareș Bogdan în direct la România TV.