REFERAT DNA. Cum a ajuns Oprescu să fie prins sâmbătă seara. Mituitorul îi spusese că i-a murit bunicul

Sorin Oprescu a fost prins, sâmbătă noaptea, de procurorii DNA cu bani marcaţi, fiind dat pe mâna procurorilor de către Cornel Bogdan Popa,  director al Administraţiei Cimitirelor. Detalii halucinante reies din dosarul de arestare al lui Oprescu: Popa a fost mutat de la Centrul Cultural Palatele Brancoveneşti la Administraţia Cimitirelor pentru că nu mai avea lucrări din care să ia mita şi să îi dea inclusiv  lui Oprescu. Mai mult, Oprescu a insistat să se întâlnească cu Popa să ia sâmbătă banii deşi acesta îl anunţase că i-a murit bunicul.

07 sept. 2015, 12:33
REFERAT DNA. Cum a ajuns Oprescu să fie prins sâmbătă seara. Mituitorul îi spusese că i-a murit bunicul

Coşmarul lui Sorin Oprescu poartă un nume: Cornel Bogdan Popa. Acesta era omul de încredere al primarului şi mâna sa dreaptă, care ştia absolut toate afacerile ilegale ale primarului Capitalei, relatează România TV.

În luna august, Popa a fost prins în timp ce lua şpagă de la o firmă care avea contracte cu primăria. Cornel Bogdan Popa, în calitate oficială de director al Administraţiei Cimitirelor, a ajuns să fie acuzat de luare de mită şi audiat de procurorii anticorupţie. De teama arestului, prietenul lui Oprescu a preferat să facă o înţelegere cu anchetatorii, mai precizează România TV.

Astfel lui Cornel Bogdan Popa i-a fost montată aparatură audio-video şi mers la Oprescu, acasă în Ciolpani. În câteva ore, primarul era încătuşat şi acuzat de luare de mită.

Potrivit referatului privind arestarea preventivă, întocmit de procurorii DNA,  Sorin Oprescu i-a cerut sambata dimineata presupusului mituitor, Cornel Bogdan Popa, sa-i aduca mita in aceeasi zi, la el acasa, desi omul sau de incredere ii spusese ca tocmai i-a murit bunicul.

In ciuda decesului unei rude apropiate, Sorin Oprescu a stabilit cu presupusul mituitor ca acesta sa vina cu banii sambata seara, in jurul orei 19.00 – 19.30, potrivit referatului procurorilor.

„În dimineața zilei de 05.09.2015 inculpatul OPRESCU SORIN MIRCEA s-a întâlnit cu Cornel Bogdan Popa și, deși a aflat că bunicul acestuia tocmai decedase, a stabilit să-i remită suma de bani în aceeași zi, la o întâlnire ce urma să aibă loc în jurul orei 19.00-19.30 la imobilul aparținând Primarului.

Sorin OPRESCU: Vai de capul tău! Ne vedem mai pe seară atunci, acolo? Mă gândesc că un 7, ca să nu…la 7 e bine?.”, se arată în referatul DNA. 

 

Oprescu, către un suspect din dosarul său, pe holurile DNA: Nu dăm DECLARAŢII. Banii erau MARCAŢI?

 

Procurorii sustin ca la intalnirea de sambata seara, presupusul mituitor i-a dat lui Sorin Oprescu 25.000 de euro, provenind din totalul de 60.000 dati de denuntatorii din dosar. Banii erau marcati de procurori. Reactia lui Sorin Oprescu dupa ce a primit banii: „Da, da, da! Mulțam!” Procurorii l-au interceptat apoi in trafic pe Sorin Oprescu si au gasit asupra lui 5.000 de euro, parte din banii inscriptionati.

Procurorii au mai ajuns la concluzia că Sorin Oprescu îşi muta oamenii de încredere după banii de la primărie. Aşa a ajuns Cornel Bogdan Popa de la Centrul Cultural Palatele Brancoveneşti la Administraţia Cimitirelor, după finalizarea lucrărilor la palat.

„Potrivit aprecierii lui Cornel Bogdan Popa, se poate spune că a fost mutat de la Centrul cultural Palatele Brancovenesti la Administraţia Cimitirelor de către Primar deoarece, la prima dintre instituţii (unde își desfăşurase activitatea până atunci), nemaiavând lucrări, (…..) nu mai avea ce mită să încaseze şi, implicit, nu mai avea nici ce mită să-i dea inculpatului OPRESCU SORIN MIRCEA.„, se precizează în referat.

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul în care este acuzat de luare de mită. Oprescu a fost reținut în noaptea de sâmbătă spre duminică, chiar la miezul nopţii, înainte de expirarea ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore. Sorin Oprescu este acuzat de luare de mită. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi a fost deja contestată de primarul general al Capitalei, prin avocaţi.