Remedii naturale cu miere şi scorţişoară

In mod traditional, de-a lungul istoriei, ingrediente precum mierea si scortisoara au fost folosite in medicina naturista. Scortisoara se utiliza des in remediile din China si Ayurveda inca de acum 2 000 de ani, iar mierea are, de asemenea, o istorie bogata care dateaza din Grecia Antica, dar si din vechile texte egiptene.

12 sept. 2015, 07:46
Remedii naturale cu miere şi scorţişoară

Proprietatile curative ale mierii au fost relatate de Aristotel si Aristoxenus. Au existat povesti potrivit carora oamenii s-au vindecat de foarte multe afectiuni, de la diabet la acnee, iar marturiile continua sa apara. Mai jos, vei descoperi cateva dintre cele mai frecvente moduri in care poti folosi combinatia de miere si scortisoara, pentru a preveni si a trata diverse probleme de sanatate.

Acest amestec este un subiect de interes pentru entuziastii stilului de viata sanatos si remediilor naturiste, dar si pentru oamenii de stiinta deopotriva. In prezent, dovezi concludente care sugereaza ca mierea si scortisoara va produce rezultate spectaculoase lipsesc in literatura de specialitate, fiind principalul motiv pentru care comunitatea medicala
este inca destul de reticenta in a recomanda acest tip de tratament.

Totusi, daca analizam proprietatile binefacatoare ale fiecarui ingredient, putem presupune ca daca mierea sau scortisoara au efecte vindecatoare, atunci amestecul celor doua nu poate avea decat un rezultat pozitiv pentru organism.

Nutrienti esentiali – miere si scortisoara

Scortisoara s-a dovedit a fi deosebit de utila pentru tratarea unor tulburari digestive, a disconfortului menstrual si a durerilor articulare, datorita continutului ridicat de cinamaldehida (un compus molecular antiinflamator, care ofera scortisoarei aroma si miros).

Citeşte mai mult pe curademiere.ro