Remus Cernea vrea să candideze pentru funcţia de primar general

Deputatul Remus Cernea a anunţat, marţi, că va candida la funcţia de primar general al Capitalei ca independent sau susţinut de un partid sau mai multe, lucru care ramane de vazut. Acesta s-a arătat revoltat de faptul că Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pentru luare de mită.

08 sept. 2015, 12:44
Remus Cernea vrea să candideze pentru funcţia de primar general

Remus Cernea a mai spus că ideea de a candida i-a venit după ce a urmărit o dezbatere despre actele de corupție „înfiorătoare” din Primăria Capitalei.

După 25 de ani în care principalele partide au livrat cetăţenilor lideri politici într-un mare număr corupţi sau asupra cărora planează suspiciuni de corupţie, lideri care sunt anchetaţi, condamnaţi, cred că este nevoie de un nou început al politicii româneşti, cu oameni integrii, oneşti.

Văzând în ultimele zile întreaga dezbatere privind Primăria Capitalei, fiind revoltat de faptul că un om ca Sorin Oprescu se dovedeşte a fi unul care este suspectat de fapte grave de corupţie, doresc să anunţ faptul că intenţionez să candidez la alegerile anticipate sau la termen pentru Primăria Generală a municipiului Bucureşti. Voi candida ca independent sau susţinut de un partid sau mai multe, rămâne de văzut„, a anunţat deputatul Remus Cernea.

CITEŞTE ŞI: BĂTAIE pe locul lui Oprescu. Ce CANDIDAŢI ar arunca partidele în cursa pentru Primăria Capitalei

Acesta a făcut apel la sprijin din partea cetățenilor și partidelor pentru a putea candida, arătând că pentru un astfel de demers sunt necesare eforturi importante.

Eu acum îmi anunț această intenție. Evident că ea se va concretiza dacă va exista un sprijin din partea cetățenilor, din partea unor partide noi, sper. Pentru a candida trebuie strânse și semnături, așadar este un efort logistic important. Nu e deloc simplu să-ți asumi o astfel de candidatură, e nevoie de voluntari, de oameni care să creadă în aceste idei și să se lupte pentru ele. Apelul meu de astăzi este să mă sprijine„, a precizat deputatul.

Şi președintele Grupului de Inițiativă al Uniunii Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan, a declarat, marți, că dorește să candideze pentru fotoliul de primar general la alegerile locale din 2016.