Reţetă bosniacă de plăcintă cu carne de vită

Ne place să vă oferim de fiecare dată reţete inedite sau reţete de bucătăriile internaţionale. Am făcut călătorii culinare prin Franţa, Spania, Italia, China, Suedia, Australia, Irlanda şi multe altele. De data asta ne oprim în Bosnia pentru burek, o reţetă bosniacă de plăcintă cu carne de vită. O sa vă placă!

RomaniaTV.net
12 sept. 2016, 09:42
Reţetă bosniacă de plăcintă cu carne de vită

Ingrediente

Pentru umplutură

2 linguri ulei de măsline

1 ceapă, tocată fin

2 căţei usturoi, pisaţi

400 g carne tocată de vită

3 linguri pătrunjel proaspăt, tocat fin

½ linguriţă sare

½ linguriţă piper

¾ lingură boia dulce

Pentru aluat

1 pachet foi de plăcintă

1/4 cană unt topit

1 lingură seminţe susan

1 ou, bătut puţin cu o linguriţă de apă

iaurt pentru servit  

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o tigaie mare. Pui ceapa tocată şi usturoiul şi le sotezi 2 minute. Apoi, adaugi carnea tocată şi laşi pe foc mediu până când se rumenşte carnea. Adaugi sare, piper li boia şi amesteci bine. Când e gata, adaugi pătrunjelul tocat. Scurgi şi dai deoparte.

Aşezi într-o tavă foaie de copt. Pe o suprafaţă curată şi uscată, întinzi câte 3 foi de plăcintă, unele în lungimea celorlalte, aşezându-le câte puţin unele peste altele, tocmai pentru a forma un „şarpe” lung. Ungi cu puţin unt şi mai aşezi câteva foi pe deasupra şi tot aşa până se formează un strat suficient de gros pentru a rezista umpluturii.

Aranjează amestecul de carne în linie pe lungimea şi marginea foilor şi începi şi rulezi, strâns, dar blând. S-ar putea ca foile să se mai rupă din loc în loc, dar continuă, nu se va întâmpla nimic. Rulează până obţii un „şarpe” lung. Apoi, îl rulezi în spirală pe care o aşezi în tava pregătită.

Unge cu oul bătut şi presară seminţele de susan.

Dai la copt în cuptorul încins la 190°C pentru 20-30 de minute sau până se rumenşte puţin. Serveşte cu iaurt.

Vezi şi reţeta de reţeta tradiţională de musaca