REŢETE de CRĂCIUN 2014: Coroniţă cu ciocolată

Îţi doreşti să pregăteşti cele mai bune bucate pentru masa de Crăciun? Iată o reţetă delicioasă şi simplă: Coroniţa cu ciocolată.

24 dec. 2014, 06:16
REŢETE de CRĂCIUN 2014: Coroniţă cu ciocolată

Ingrediente:

  • pentru aluat:

600 gr faina
200 ml lapte
100 gr zahar
7 gr drojdie uscata
80 gr unt sau margarina
2 oua
esente

  • pentru umplutura:

30 gr unt sau margarina
150 gr ciocolata

  • pentru uns:

1 galbenus
2 linguri lapte

Citeşte şi REŢETE DE CRACIUN: Piftie cu carne de porc

Mod de preparare:

Se pune intr-un bol faina si drojdia uscata. Se dizolva apoi zaharul in laptele caldut si se pune peste faina. Se adauga ouale batute usor si esenta. Apoi se framanta, adaugand treptat untul sau margarina topita, pana la omogenizarea completa. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, potrivit caietulcuretete.com.

Se pune pe suprafata de lucru presarata cu faina si se framanta usor pana nu se mai lipeste de maini. Se intinde o foaie dreptunghiulara pe care o ungem cu untul sau margarina topita. Se rade deasupra ciocolata şi apoi se ruleaza strans astfel incat sa se obtina un rulou.

Se taie ruloul felii aproximativ egale, folosind un cutit foarte bine ascutit. Capetele nu se vor folosi. Se aseaza feliile obtinute intr-o forma rotunda formand o coronita. Daca folositi o forma reglabila pentru tort, o puteti tapeta cu hartie de copt.

Se lasa la dospit circa jumatate de ora apoi coronita se unge cu galbenus batut cu lapte. Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos.

Cat timp este calda se unge cu un sirop din apa cu zahar, pentru a-i da luciu si a o pastra frageda.

Citeşte şi REŢETE CRĂCIUN: Cum să faci cei mai pufoşi cozonaci