România, invitat de onoare la Târgul de Carte de la Leipzig din 2018

România va fi invitatul de onoare al Târgului Internațional de Carte de la Leipzig din 2018, a anunțat ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu.

18 mart. 2016, 17:39
România, invitat de onoare la Târgul de Carte de la Leipzig din 2018

Ediția din acest an a Târgului Internațional de Carte de la Leipzig marchează semnarea acordului de parteneriat între Ministerul Culturii și Leipziger Buchmesse Gmbh privind participarea României ca țară invitată de onoare în anul 2018. După 18 ani de când România a beneficiat ultima dată de un statut special (1998), semnarea acestui acord semnifică nu doar reluarea și stabilizarea conexiunilor culturale româno-germane, ci și dezvoltarea de proiecte și colaborări pe termen lung în toate domeniile culturale și academice. Am semnat alături de Mihai Ghyka, secretar de stat, și de Oliver Zille, directorul Târgului Internațional de Carte Leipzig, acordul de parteneriat„, a scris Alexandrescu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Ministerului Culturii, Vlad Alexandrescu participă la ediția 2016 a Târgului Internațional de Carte de la Leipzig.

În noiembrie 2015, Ministerul Culturii a informat că România va fi, în 2018, invitat special la Târgul Internațional de Carte de la Leipzig, unul dintre cele mai mari evenimente de profil din lume, după cele de la Paris, Frankfurt și Goteborg.

Decizia a fost luată în cadrul unei întrevederi a ministrului Culturii de la acea vreme, Ionuț Vulpescu, cu Oliver Zille aflat într-o vizită în România.

„O veste foarte bună pentru cultura și literatura română, cu o puternică încărcătură simbolică, fiind vorba de anul în care sărbătorim un secol de la Marea Unire. Astfel, în anul centenarului, avem ocazia de a promova literatura română în cadrul unuia dintre cele mai importante târguri de carte din lume”, afirma atunci Vulpescu.

Târgul Internațional de Carte de la Leipzig este unul dintre cele mai mari târguri de gen, la nivel mondial, după cele de la Paris, Frankfurt și Goteborg.

Târgul de Carte de la Leipzig este organizat în luna martie, anual în centrul atenției aflându-se literatura națională a câte unei țări.