Ruşii se laudă că-s mai tari decât americanii. Ei îl au pe „Tatăl Tuturor Bombelor” VIDEO

Massive Ordnance Air Blast Bomb (MOAB), cunoscută sub numele de "Mama Tuturor Bombelor", este cea mai mare bomba non-nucleară lansată vreodată, ea distrugând joi seara un sistem de ascunzători ale combatanţilor ISIS, în munţii din Afghanistan.

14 apr. 2017, 17:24
Ruşii se laudă că-s mai tari decât americanii. Ei îl au pe „Tatăl Tuturor Bombelor” VIDEO

MOAB are peste opt tone şi a fost dezvoltată în 2003, dar nu a fost utilizată din cauza temerilor cu privire la numărul mare de victime pe care le-ar putea provoca. Asta până joi seara, când Pentagonul a lansat-o pentru a distruge tunelurile folosite de combatanţi ISIS în provincia Achin, din Afghanistan.

Citeşte şi Pentagonul a publicat un video cu lansarea „Mamei Tuturor Bombelor”. Ce distrugeri a provocat VIDEO

Ruşii susţin însă că „bomba termobarică de aviație, cunoscută sub numele de Tatăl Tuturor Bombelor”, eclipsează bomba lansată de americani joi seara, atât ca putere, cât şi ca eficienţă. Potrivit RT, „Tatăl tuturor bombelor” are un randament de 44 de tone la detonare, în comparație cu cele 11 tone, randamentul bombei americane. Spre deosebire de bomba americană care cântărește 8.200 kg, bomba termobarică cântărește 7.100 kg.

Bomba termobarică explodează în aer și împreună cu oxigenul atmosferic își extinde raza de explozie vaporizând țintele și prăbușind clădirile. Gazele sunt arse în apropierea exploziei producând un vid care atrage obiectele din jur către centrul exploziei.

În urma testului din 2007 într-o zonă secretă, pământul din jurul exploziei a devenit „ca suprafața Lunii”, potrivit sursei citate. Alexander Rukshin, șeful-adjunct al Forțelor Armate Ruse, a declarat la momentul respectiv că „eficiența și capacitățile sale sunt comparabile cu armele nucleare. În același timp, utilizarea acestei bombe nu deteriorează și nu poluează mediul înconjurător, ca bomba nucleară„.