SCANDAL în PNL. Klaus Iohannis şi Crin Antonescu se ceartă pe sondajele de opinie care vor da prezidenţiabilul

Cele două grupări din PNL conduse de Klaus Iohannis şi Crin Antonescu se contrează pe sondajele de opinie privind prezidenţiabilul partidului, calitate pe care şi-o dispută cei doi. Potrivit România TV, în timp ce Iohannis vrea cercetările rapid, în 10 zile, Antonescu insistă ca acestea să fie făcute în teren, ceea ce ar dura până la 3 săptămâni. În caz contrar, Antonescu ameninţă că vrea să fie retras din sondaje. 

07 iul. 2014, 08:35
SCANDAL în PNL. Klaus Iohannis şi Crin Antonescu se ceartă pe sondajele de opinie care vor da prezidenţiabilul

Reprezentanţii celor două grupări au avut, luni dimineaţa, înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional, discuţii privind sondajele de opinie.

Potrivit România TV, concluzia în urma negocierilor a fost aceea ca sondajele de opinie care vor da prezidenţiabilul să fie realizate în 10 zile, variantă susţinută de tabăra Iohannis.

Susţinătorii lui Crin Antonescu se opun însă acestei soluţii, solicitând ca cercetările să fie realizate în 3 săptămâni, în teren, astfel încât rezultatele să fie „relevante, cât mai apropiate de realitate”.

Discuţiile vor continua în Biroul Politic al PNL, când se va stabili ce termene se vor acorda acestor sondaje.

Antonescu a ameninţat, susţine România TV, că, în cazul în care se va merge pe sondaj rapid, în 10 zile, el va cere să fie retras din cercetare, iar decizia privind candidatul la Preşedinţie să fie luată prin vot de Delegaţia Permanentă.

CITEŞTE ŞI Iohannis: Vom angaja case de sondare pentru a stabili candidatul PNL la prezidenţiale: eu sau Antonescu

Unul din cei 31 de vicepreședinți ai PNL a precizat totodată pentru PESURSE.RO că deși săptămâna trecută se stabilise ca sondajul pentru a identifica care dintre cei doi prezidențiabili ai PNL, Klaus Iohannis sau Crin Antonescu, va dura 2-3 săptămâni, comandatul din fruntea PNL este pregătit să tranșeze astăzi lupta.

„În primul rând era vorba de două sondaje, unul făcut de Avangarde și unul de Inscop. Acum aud așa pe surse că o sa fie făcut doar un sondaj, că nu sunt bani. Apoi, săptămâna trecută spuseseră ca o să dureze 2-3 săptămâni sondajele. Azi Iohannis va propune ca sondajul să dureze maxim 7 zile, că vorba aia, timpul nu mai are răbdare.

Până la urmă, ce sondaj la nivel național, care să fie serios făcut, poți să faci tu în 7 zile? Plus că o să ne coste de ne îndoaie. Alți bani aruncați. Dacă Crin tot își dorește să fie măsurat în sondaje eu i-aș propune să plătească el sondajul. Am înțeles că o să coste cam 30- 35 de mii de euro. Dacă facem până la urmă două sondaje, o să ne coste 60-70.000 de euro.

Pe noi ne-a secat campania electorală, nu mai suntem nici la guvernare că așa a vrut Crin dintr-o dată. Eu personal nu mai dau niciun ban„, a precizat vicepreședintele PNL.

CITEŞTE ŞI Crin Antonescu, ţinta unei campanii online care loveşte puternic în fostul şef al PNL