Scandal în spital. Un medic a refuzat să interneze un pacient venit cu ambulanţa la urgenţe: "Aici eu hotărăsc". Reacţia ministerului

Publicat: Luni, 08 Ianuarie 2018 09:37 // Actualizat: Luni, 08 Ianuarie 2018 13:31 // Sursa: romaniatv.net

Conducerea Spitalului Orăşenesc din Băicoi a declanşat o anchetă în cazul unui medic care a fost filmat cu o cameră ascunsă, la camera de gardă a unităţii sanitare, în timp ce refuză să interneze un pacient, rupe fişa medicală întocmită pe numele acestuia în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, o jigneşte şi ţipă la aparţinătoarea bolnavei.

"În acest moment, pentru această pacientă de 87 de ani, care s-a prezentat pe data de 6 la Spitalul din Băicoi si care a fost redirecționată de la spitalul Băicoi către Spitalul de Urgență din Ploiești, noi am inițiat prin intermediul DSP din Prahova o anchetă atât la spitalul din Băicoi, cât și la spitalul din Ploiești. Trebuie să analizăm situația. În afara de asta, spitalul din Băicoi este un spital care are o secție de medicină internă, care din lipsă de personal nu are angajat un cardiolog și atunci competența este limitată în anumite cazuri. Sigur, atitudinea fiecărei persoane, mai ales când este vorba de medici, este o problemă de responsabilitate personală. Doamna doctor este de specialitate pneumolog. (...) Atitudinea respectivă o reprezintă pe doamna doctor. Noi am inițiat o anchetă și în funcție de ceea ce ni se va raporta de la DSP Prahova se vor lua decizii. (...) Din punctul meu de vedere, dacă pacienta a fost internată și tratată, lucrurile sunt în regulă.", a spus Cristian Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Medicul filmat rupând fişa unui pacient a cerut desfacerea contractului de colaborare cu Spitalul Băicoi

Medicul Marta Coman de la camera de gardă a Spitalului Băicoi a fost filmată în ziua de Bobotează în timp ce refuză să interneze un pacient venit cu ambulanţa de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, bolnava nefiind internată acolo pentru că nu erau locuri, după cum i-a spus medicului de la Băicoi femeia care a realizat filmarea.

"Internările nu se fac de la Ploieşti către Băicoi. Aici eu hotărăsc dacă internez sau nu, nu Ploieştiul peste mine, cum nici eu nu hotărăsc peste ei", îi spune medicul aparţinătoarei bolnavei.

"Ce aveţi astăzi, de Bobotează, să vreţi să o internaţi?", întreabă doctoriţa. La replica aparţinătoarei pacientei "Dar dumneavoastră ce aveţi cu mine?" medicul răspunde: "Dar de ce aş interna-o eu, acuma, dacă dumneavoastră de pe data de 2 (ianuarie – n.r.) tot staţi pe drum cu ea?".

După alte câteva minute de discuţii, timp în care aparţinătoarea îi cere medicului să îşi pună parafa pe fişa medicală şi să specifice faptul că nu o internează, asumându-şi astfel decizia, medicul se enervează şi rupe fişa pacientei.

"Sunteţi în ultimul hal! Aveţi probleme cu capul, dacă dumneavoastră tot insistaţi", îi spune aparţinătoarei medicul Marta Coman.

În momentul în care femeia îi cere înapoi fişa, medicul o întreabă: "Faceţi colecţii din fişele de la UPU de la Ploieşti?".

În finalul filmării postate pe internet, când aparţinătoarea o întreabă de ce a rupt fişa pe care avea trecut tratamentul pacientei, medicul îi cere acesteia, într-un acces de furie, să îi aducă pacienta să o interneze: "Aduceţi-o să o internăm, dă-o dracului de treabă!"

Managerul Spitalului Orăşenesc din Băicoi, Andreea Irimescu, a declarat că la nivelul spitalului a fost începută o anchetă disciplinară. Ea a precizat că medicul nu este angajat al spitalului, ci doar colaborator şi că, cel mai probabil, unitatea medicală va renunţa la serviciile doctoriţei.

 

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
medic isteric pacient scandal scandal spital spital baicoi
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6540
RON
15 Dec
noapte 2 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H