Schimbări majore în Formula 1. Se vizează o expansiune masivă spre SUA

Bernie Ecclestone, patronul Campionatului Mondial de Formula 1, va discuta, în viitorul apropiat, un plan de dezvoltare al Marelui Circ, pentru că acest sport este, se pare, în pierdere de viteză: audiențele tv au scăzut în întreaga lume și în 2015, iar mai mult de 50% din echipele participante se află la limita supraviețuirii. Patronul Campionatului Mondial de Formula 1, britanicul Bernie Ecclestone, va discuta, în viitorul apropiat, un plan de dezvoltare al ”Marelui Circ”, pentru că acest sport este, se pare, în pierdere de viteză: audiențele tv au scăzut în întreaga lume și în 2015, iar mai mult de 50% din echipele participante se află la limita supraviețuirii, scrie publicația The Guardian. - See more at: http://stiri.tvr.ro/planuri-de-schimbari-majore-in-formula-1-trei-sezoane-intr-unul-singur-expansiune-in-america-de-nord-mai-ales-in-sua_68323.html#sthash.6sL5amIX.dpuf
Filip Stan
10 dec. 2015, 16:52
Schimbări majore în Formula 1. Se vizează o expansiune masivă spre SUA

Paul Hembrey, managerul sporturilor cu motor din cadrul companiei Pirelli, un apropiat al lui Bernie Ecclestone, vizează o expansiunea majoră în SUA, dar și „trei Campionate Mondiale într-unul singur”: sezonul ar urma să înceapă în Australia și în Asia, apoi ar urma cursele din Europa, după care mai multe Mari Premii ar trebui organizate în Canada, SUA, unica țară din lume cu 10 circuite de Formula 1, și Mexic.

Hembery, oficial al unicului furnizor de pneuri în Marele Circ, este alarmat de posibilitatea ca Marele Premiu de la Austin să nu se mai dispute, din cauza problemelor financiare ale statului Texas. De asemenea, englezul este nemulțumit că nu se profită de interesul enorm al americanilor pentru sporturile cu motor și și-a exprimat și speranța ca statul California să revină pe harta Formulei 1, după edițiile din 1914 și 1916 (Santa Monica), 1915 (San Francisco) și Riverside (1958, 1960).

De-a lungul timpului, în SUA au avut loc 45 de curse, iar cele mai multe s-au desfășurat la Watkins Glen (statul New York), între 1961 – 1980. Apoi, următoarele Mari Premii au avut loc la Pheonix (Arizona), între 1989-1991, între 2000-2007 la Indianapolis, iar din 2012, la Austin.

A pierde circuitul de la Austin atât de curând după ce l-am câștigat, ar fi un lucru fenomenal de negativ pentru acest sport. Este un circuit bun, cu o bună organizare, iar fanii sunt încântați.

Cu această idee de regionalizare, am putea concentra interesul în acest sport și am putea clădi o bază solidă de fani. Dacă vom continua să concentrăm audiențele tv doar pentru Europa (n. red. – orele de disputare sunt hotărâte în funcție de fusul orar din Europa de Vest), atunci ne-am putea trezi doar cu o audiență europeană.

Sunt numeroase comentarii dure referitor la faptul că Formula 1 este plictisitoare. Și, dacă nu suntem atenți, ne vom pomeni într-un sport pe care nimeni nu mai vrea să-l urmărească. Suntem în pericol să ne creem propria noastră cădere. Este mult prea multă negativitate în acest sport. Dacă nu facem nimic, vom avea ce avem și acum, ceea ce este inacceptabil. Ultimele schimbări impuse, mă refer la regulamentele tehnice, nu au dat roade. A funcționat pentru Mercedes, scuderie care a făcut o treabă excelentă, dar a mers și pentru alții.

Am pierdut zgomotul, element crucial dintotdeauna pentru Formula 1. Și am creat un produs complex, întrucât anumiți constructori de motoare s-au gândit că acest lucru este o provocare pentru ei. Astfel, costurile au escaladat constant. Noi trebuie să creăm un produs interesant pentru public, care vor să vadă mai multă rivalitate, bătălii epice„, a opinat Paul Hembery.

Citeşte şi FORMULA 1. Nico Rosberg a câştigat ultima cursă a sezonului. Campionul mondial Hamilton, pe locul doi

Gruparea Mercedes a dominat categoric ultimele două Campionate Mondiale de Formula 1, primele titluri supreme în Marele Circ după peformanțele din 1954 și 1955. Forța germanilor l-a propulsat pe britanicul Lewis Hamilton de două ori la rând la titlul mondial, după trofeul cucerit în 2008.

Gruparea Mercedes s-a adaptat cel mai bine la noile motoare impuse de FIA: în 2014, Lewis Hamilton a câştigat 11 curse din 19, iar Rosberg, cinci, iar în acest an, din 19 etape disputate, britanicul s-a impus de 10 ori, iar Rosberg de șase ori (de trei ori la rând în ultimele curse ale stagiunii). Celelalte trei Mari Premii au fost câștigate de cel mai tânăr cvadruplu campion mondial din istorie, germanul Sebastian Vettel (Ferrari).

De remarcat însă că piloții de la Mercedes au plecat în toate cursele, cu excepția uneia, din pole-position: Lewis Hamilton de 11 ori, Nico Rosberg de 7 ori, iar Sebastian Vettel o dată (la Singapore).

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Legea care îi vizează direct pe românii care locuiesc la curte. Vecinii te pot obliga să faci asta
Capital.ro
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la BLOC
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Bătaie ca în filme între fanii Angliei și Serbiei la Gelsenkirchen înaintea meciului celor două echipe de la Euro 2024. Meci cu grad ridicat de risc VIDEO
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
S-a 'combinat' în Nuba! N-a uitat mișcările senzuale de la 'Surprize, surprize' și a lovit în club
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Românii vor fi verificați. S-a dat ORDIN de control. NIMENI nu mai are voie să încalce legea
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Astrid Fodor rămâne primar al Sibiului, confirmat de numărătorile paralele
MediaFlux
DOCUMENTE pentru RECALCULARE! Simona Bucura Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?