ŞCOLI ÎNCHISE luni şi marţi din cauza vremii. Anunţ de ultimă oră de la inspectorat. UPDATE: se închid şi grădiniţele

ŞCOLI ÎNCHISE. Cursurile şcolilor din judeţele Arad, Gorj, Mehedinţi şi Timiş vor fi suspendate, luni, din cauza vremii nefavorabile, anunţă Ministerul Educaţiei. Măsura a fost luată de comitetele pentru situaţii de urgenţă şi va fi valabilă şi marţi în judeţul Timiş, în 39 de şcoli din judeţul Arad şi o unitate de învăţământ din Satu Mare.

RomaniaTV.net
16 dec. 2018, 10:37

ŞCOLI ÎNCHISE UPDATE Cursurile şcolare sunt suspendate, luni, în 29 de şcoli din nordul, sudul şi vestul judeţului, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a lipsei energiei electrice, anunţă Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Vâlcea.

În noaptea de duminică spre luni, staţiunea Voineasa a rămas izolată, după ce mai mulţi arbori au căzut pe DN 7A, blocând total drumul. Acesta a fost deblocat după aproximativ două ore, în sprijinul drumarilor de la Drumurile Naţionale fiind solicitaţi şi pompierii militari.

De asemenea, circulaţia către staţiunea Băile Olăneşti a fost îngreunată luni dimineaţa, după ce un stâlp de iluminat a căzut pe carosabil, blocând parţial drumul. Traficul a fost reluat în condiţii normale în jurul orei 8,00.

Reprezentanţii Poliţiei Vâlcea le recomandă şoferilor să circule cu prudenţă pe drumurile din judeţ, în special în sud şi în nord, unde ninge abundent.

 

ŞCOLI ÎNCHISE UPDATE Ministerul Educaţiei: Cursurile vor fi suspendate, luni, în judeţele Arad, Gorj, Mehedinţi şi Timiş din cauza vremii nefavorabile

Cursurile şcolilor din judeţele Arad, Gorj, Mehedinţi şi Timiş vor fi suspendate, luni, din cauza vremii nefavorabile, anunţă Ministerul Educaţiei. Măsura a fost luată de comitetele pentru situaţii de urgenţă şi va fi valabilă şi marţi în judeţul Timiş, în 39 de şcoli din judeţul Arad şi o unitate de învăţământ din Satu Mare.

Potrivit Ministerului Educaţiei, autorităţile din judeţele Arad, Gorj, Mehedinţi şi Timiş au decis, în urma reuniunilor comitetelor pentru situaţii de urgenţă, suspendarea integrală a cursurilor şcolare pentru ziua de luni, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Pentru unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Timiş, suspendarea completă a cursurilor a fost extinsă şi pentru 18 decembrie.

„De asemenea, marţi, 18 decembrie, ca urmare a unor avarii la reţeaua de energie electrică nu vor avea loc ore de curs în şcolile din 39 de localităţi din judeţul Arad. Din acelaşi motiv, o unitate de învăţământ din judeţul Satu Mare nu va organiza cursuri în intervalul 17-18 decembrie. Informaţiile au fost comunicate de inspectoratele şcolare judeţene în cursul zilei de duminică, 16 decembrie, în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situaţii de urgenţă”, arată sursa citată.

 

ŞCOLI ÎNCHISE UPDATE Cursurile şcolare vor fi suspendate, luni, în şcolile din judeţul Gorj, afectat de ninsorile abundente

Cursurile şcolare vor fi suspendate, luni, în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Gorj, afectat de ninsorile abundente. Duminică după-amiază, peste 28.000 de consumatori din judeţ nu au electricitate.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj anunţă că, în prezent, în judeţ sunt 30 de linii de curent total afectate, 12 parţial afectate şi 362 de puncte de transformare afectate.

Astfel, sunt 40 de localităţi fără curent electric, fiind afectaţi 28.485 de consumatori.Un număr de 48 de echipe acţionează pentru remedierea defecţiunilor.

De asemenea, duminică după-amiază, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a luat hotărârea de a suspenda cursurile şcolare în învăţământul preuniversitar pentru ziua de luni.


UPDATE SCOLI INCHISE Două şcoli din judeţul Hunedoara vor fi închise, luni, din cauza ninsorilor

Cursurile din două şcoli din judeţul Hunedoara vor fi suspendate, luni, din cauza ninsorilor abundente din ultimele zile, au anunţat, duminică, reprezentanţi Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), precizând că dacă situaţia o va impune, şi alte unităţi de învăţământ vor fi închise. De asemenea, şcolile din Vulcan vor fi închise.

Reprezentanţii IŞJ Hunedoara au anunţat că două şcoli din judeţ vor avea cursurile suspendate luni, iar alte şcoli ar putea fi inchise, dacă directorii unităţilor de învăţământ vor solicita acest lucru, în situaţiile în care drumurile sunt impracticabile.

„Deocamdată avem două unităţi care s-au anunţat. Este vorba despre şcoala gimnazială de la Ohaba, comuna Lăpugiu şi de la Geoagiu, Colegiul Tehnic Agricol Alexandru Borza. Noi suntem în legătură permanentă cu toţi directorii unităţilor de învăţământ, nu am luat o decizie la nivel de inspectorat şi la nivel judeţean prin Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a închide şi a suspenda cursurile în toate unităţile de învăţământ, pentru că am considerat că este mai bine să consultăm directorii şi decizia să se ia la nivel local”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Maria Ştefănie, inspectorul şcolar general al IŞJ Hunedoara.


ŞCOLI SI GRADINITE INCHISE. ‘Siguranta elevilor este prioritara’. Comitetul pentru Situatii de Urgenta Timis, intrunit la orele 13.00, a luat decizia prin vot ca toate scolile si gradinitele din Timisoara si din judet sa fie inchise luni si marti, in 17 si 18 decembrie.

Hotararea a fost luata la propunerea prefectului de Timis Eva Andreas care a prezentat situatia grava cu care se confrunta foarte multe scoli din judet, potrivit centralizarii intocmite de Inspectoratul Scolar.

„Se suspenda cursurile peste tot! Luni si marti! Colegii directori se vor mobiliza si vor anunta copiii si familiile din care provin!”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Aura Danielescu.

ŞCOLI ÎNCHISE. Solicitatea a fost făcută pentru că zeci de localități din județul Timiș nu sunt alimentate cu energie electrică, iar din cauza stratului gros de zăpadă, în unele zone măsurând peste 50 de centimetri, drumurile sunt aproape impracticabile sau se circulă cu dificultate, anunţă presa locală.

„Am făcut propunerile de suspendare a cursurilor pentru luni și marți pentru siguranța elevilor. În Timișoara, cu precădere, încercarea părinților de a-i deplasa pe copii la școală cu mașinile va bloca și mai rău circulația”, a afirmat Aura Danielescu.

Peste 40.000 de oameni nu au curent electric, în mai multe localități din județul Timiș, din cauza efectelor viscolului și a ninsorii.

Județul Timiș s-a aflat sub atenționare cod portocaliu de vreme rea.

ŞCOLI ÎNCHISE. „In situatii deosebite, bine fundamentate, in functie de conditiile climatice si de specificul zonei si al scolii, inspectoratele scolare judetene si/sau Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti pot aproba, la cererea conducerii unitatilor de invatamant, modificari ale structurii anului scolar.

Acestea se pot aproba numai in masura in care se asigura parcurgerea integrala a programelor scolare. In cazurile de fata, orele de curs vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de invatamant, cu aprobarea inspectoratelor scolare judetene, respectiv ISMB„, este precizarea făcută an de an de Ministerul Educatiei.

Structura anului școlar 2018-2019 cuprinde:

  • semestrul I, în perioada: 10 septembrie 2018 – 1 februarie 2019;

  • semestrul al II-lea, în perioada: 11 februarie 2019 – 14 iunie 2019.

Vacanţele școlare ale elevilor din toate ciclurile de învățământ sunt programate astfel în 2018 și 2019:

  • vacanţa de iarnă, în perioada: 22 decembrie 2018 – 13 ianuarie 2019; 

  • vacanţă intersemestrială, în perioada: 2 – 10 februarie 2019;

  • vacanţa de primăvară, în perioada: 20 aprilie – 5 mai 2019;

  • vacanţa de vară, în perioada: 15 iunie – 15 septembrie 2019.