Secretul iese la iveală. Tată de episcop condamnat la închisoare după ce a bătut crunt un bărbat

Secret ţinut ascuns cu străşnicie de Episcopul Huşilor! Tatăl lui a fost condamnat după ce a bătut crunt un om cu ranga până l-a băgat în spital. Episcopul Corneliu Bârlădeanu a reuşit ani la rând să ascundă de mai marii bisericii pata neagră a familiei sale.

14 dec. 2015, 19:13
Secretul iese la iveală. Tată de episcop condamnat la închisoare după ce a bătut crunt un bărbat

O nenorocire îngropată sub un munte de tăcere iese la iveală, după mulţi ani, în satul natal al Episcopului Corneliu, Corni-Albesti, protagonist fiind chiar tatăl Prea-Sfintitului Episcop. După multi ani de la producerea unor evenimente care au pus pe jar satul Corni-Albesti, locuitorii de aici cer dreptate pentru un localnic care s-ar fi stins cu supărare si durere în suflet, după ce a fost lovit cu o bară de metal în cap tocmai de către tatăl Episcopului.

Incidentul a avut loc cu 14 ani în urmă. Onilă Eugen, tatăl Episcopului (în acea perioadă, PS Corneliu era arhiereu-vicar, al doilea în rang după Prea-Sfintitul Ioachim, regretatul Episcop al Husilor, n.r.), iesea din crâsmă, beat. S-a luat la ceartă în fata crâsmei cu un localnic, Mircea Petru, care venea de la adunat dudău de pe câmp. În urma unei altercatii între cei doi, tatăl Episcopului a pus mâna pe o rangă si l-a lovit în cap de Petru.

„Sotia mea l-a sters de sânge cu un prosop (e vorba de Mircea Petru) si apoi a fost luat si dus la spital. Era în comă. Îi curgea sânge din cap, pe fată. I-am spus lui Eugen Onilă, tatãl Episcopului, să se oprească dacă nu vrea să-l omoare”, povesteste un martor al grozăviei.

A urmat un proces, în care tatăl Episcopului a fost acuzat de infractiuni produse cu violentă. După câteva termene, în 2002, Eugen Onilă a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Potrivit vremeanoua.ro, judecătorii l-au obligat pe Eugen Onilă să plătească victimei sale câte un milion de lei vechi pe lună, timp de un an. După ce a iesit din spital, total schimbat de la loviturile primite în cap, Mircea Petru a murit la aproximativ doi ani de la incidentul violent. Lumea din Albesti vorbeste si acum că omul ar fi murit în urma loviturii primite, desi nu s-a fãcut niciodată o expertiză medico-legalã care să stabileascã adevărul.