Şerban Nicolae: Modificările la Codul Penal privind abuzul în serviciu şi conflictul de interese, adoptate prin OUG

Şerban Nicolae, preşedintele Comisiei Juridice din Senat, a afirmat că modificările la Codul Penal şi de Procedură Penala ar putea să fie trecute prin Ordonanţă de Urgenţă. Liderul senatorilor PSD a invocat aceeaşi motivaţie precum cea a Guvernului Cioloş, în timp ce graţierea ar urma să facă obiectul unui proiect de lege. 

31 ian. 2017, 14:08
Şerban Nicolae: Modificările la Codul Penal privind abuzul în serviciu şi conflictul de interese, adoptate prin OUG

„Eu apreciez că în ceea ce privește modificarea Codului penal și de procedură penală exact pe motivația invocată de Guvernul Cioloș, în Parlament se întârzie punerea în acord a legislației penale”, a spus Șerban Nicolae.

De asemenea, ordonanța privind grațierea ar putea fi retrasă de Guvern și trimisă Parlamentului, fie prin forma asumării răspunderii printr-un proiect de lege, fie prin forma unui proiect de lege prin care să fie cerută procedura de urgență, arată Antena3.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că îl sfătuieşte pe ministrul Justiţiei, Florin Iordache, să se inspire din experienţa guvernelor anterioare în legătură cu modul de adoptare a proiectului privind graţierea.

”Eu l-aş sfătui (pe Florin Iordache – n.r.) să se inspire din experienţa înaintaşilor, adică din experienţa guvernelor precedente. Dacă e să se dea prin ordonanţă sau să se adopte proiecte de lege, asta e problema lor, dar e bine să se uite la experienţa înaintaşilor. Dacă s-a mai dat o graţiere prin ordonanţă, poate să dea. Dacă nu, nu ştiu dacă este bine. (…) Deocamdată, eu am văzut foarte mult scandal pe nişte intenţii. Am văzut şi o dezbatere publică şi eu zic să aşteptăm să vedem ce face Guvernul”, a spus Dragnea.

Citeşte şi: Surse: Guvernul pregăteşte o ordonanţă pentru şedinţa de miercuri pentru dezincriminarea abuzului în serviciu