Simona Halep joacă săptămâna aceasta la Bucureşti. Ce locuri ocupă româncele după Wimbledon

Turneul de tenis de la Bucureşti începe astăzi la Arenele BNR, iar Simona Halep este principala favorită. Competiţia este dotată cu premii totale în valoare de 226.750 dolari.

11 iul. 2016, 06:03
Simona Halep joacă săptămâna aceasta la Bucureşti. Ce locuri ocupă româncele după Wimbledon

Simona Halep îşi păstrează locul 5 în clasamentul WTA, după sfertul de finală jucat săptămâna trecută, la Wimbledon, însă a mărit la 1.000 de puncte diferenţa faţă de coupanta locului 6, Victoria Azarenka. Asta înseamnă că măcar până la US Open compatrioata noastră nu va ieşi din Top 5.

A doua cea mai bine clasată româncă rămâne Irina Camelia Begu, care a coborât patru poziţii, de pe 27 pe 31. Monica Niculescu a coborât şi ea şase poziţii, de pe 47 pe 53. În top 100 se mai află Sorana Cârstea (de pe 85 a coborât pe 86) şi Patricia Ţig (a urcat de pe 100 pe 99).

Simona Halep, Andreea Mitu, Monica Niculescu, Elena Gabriela Ruse şi Patricia Ţig joacă în această săptămână în turuneul de tenis de la Bucureşti, însă niciuna dintre ele nu are programat pentru ziua de miercuri meciul din turul 1.

Luni, reprezentantele României vor juca doar la dublu, respectiv perechea  Cristina Dinu/Elena Gabriela Ruse împotriva perechii B. Eraydin(TUR)/L. Marozava(BLR), al doilea meci pe terenul semicentral, urmat de întâlnirile J. Moore(AUS)/V. Wongteanchai(THA) – Elena Bigdan/Reka Luca-Jani(HUN) și Alexandra Cadanțu/Katarzyna Piter(POL) – Raluca Olaru/Ysaline Bonaventure(BEL).