Siria: Forţele siriene şi Hezbollah-ul au cucerit un oraş strategic

Forțele guvernamentale siriene și aliații lor, între care luptători libanezi Hezbollah, au cucerit joi un oraș strategic la sud-est de Damasc de la insurgenți, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează Reuters.

19 mai 2016, 09:27
Siria: Forţele siriene şi Hezbollah-ul au cucerit un oraş strategic

După lupte grele cu forțe ale guvernului, rebelii au fost alungați din orașul Deir al-Asafir în Ghouta de Est, o suburbie a Damascului, a precizat OSDO, citată de Agerpres.

Luptători Hezbollah au jucat un rol-cheie în atac, a afirmat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, care a precizat că atacul a avut loc în apropiere de locul în care liderul militar al Hezbollah din Siria a fost ucis recent de un tir de artilerie lansat de rebeli.

Citeşte şi Rusia şi-a retras foarte puţine forţe din Siria

Citeşte şi Israelul a recunoscut că a survolat Siria pentru a distruge rachetele destinate Hezbollah-ului. Sute de familii au fugit din zonă din cauza intensității luptelor, a precizat OSDO.

Forțele guvernamentale și aliații lor au făcut recent unele progrese în Ghouta de Est, în timp ce grupuri de insurgenți din zonă se luptă între ele. Cucerirea orașului Deir al-Asafir reprezintă un avans obținut ca urmare a luptelor dintre aceste grupări rebele, a declarat Rami Abdel Rahman.