Sistemul informatic pentru depunerea online a proiectelor europene, lansat în luna martie

Lansarea sistemului informatic pentru depunerea online a proiectelor europene a fost devansată pentru luna martie și nu va fi deschisă astăzi, așa cum era prevăzut inițial.
Iulian Tudor
19 feb. 2016, 12:12
Sistemul informatic pentru depunerea online a proiectelor europene, lansat în luna martie

MySmis este în proces de finalizare. Azi era ultimul retuș, din câte știu eu. Nu va fi deschis astăzi (vineri — n.r.). E verificat de mai multe organisme intermediare pentru că la nivel central funcționează și vrem să vedem cum funcționează și la nivel local. E foarte important să nu avem erori pe el. Noi spunem că în luna martie lansăm programul„, a declarat, vineri, pentru Agerpres, Ciprian Necula, secretar de stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

În data de 4 februarie, ministrul de resort, Aura Răducu, spunea că MySMIS va fi operațională începând cu data de 19 februarie, cu o întârziere de aproximativ o lună.

Inițial am crezut că anumite probleme tehnice le putem rezolva până la 15 ianuarie. Și Windows 10 când s-a pus, a durat câteva luni până când s-a lansat. Serviciul de Telecomunicații Speciale ne ajută, este o echipă care lucrează intens și multe ore pe zi pentru a ne ajuta. Acesta este un sistem extrem de complex. O să fie mai important decât orice sistem pe care îl avem. Odată ce aplicantul își depune CNP-ul și spune că se numește Ionescu, Popescu, imediat este legat la baza de date a Poliției și este verificat dacă CNP-ul este al acelei persoane și are voie să se înscrie. Este interconectat cu mai multe baze de date astfel încât să eliminăm din problemele și dificultățile pe care le-am avut în prima perioadă când veneau beneficiari pe mai multe proiecte și lucrau 30 de ore pe zi pe un proiect. Nu o să se mai poată face asta și o să știi cine lucrează și cum. Nu avem ce face, am întârziat cu o lună„, a spus ministrul Fondurilor Europene.

Aura Răducu a precizat că persoanele care vor apărea că muncesc peste 12 ore pe zi vor fi date afară din sistem, aceasta fiind limita stabilită.

În 2014, a fost lansată aplicația MySMIS2014, care urmează a fi utilizată de solicitanții și beneficiarii de fonduri europene în relația lor cu autoritățile, pentru a depune proiecte mai rapid și mai simplu, utilizând mediul online, și pentru a-și implementa mai ușor proiectele.

În data de 25 noiembrie 2015, Ministerul Fondurilor Europene — Direcția Generală Programe Capital Uman a anunțat amânarea deschiderii sistemului informatic MySMIS2014 pentru cererile de propuneri de proiecte nr. 2 — Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360°) în comunitățile marginalizate rome și nr. 3/2015 — Sprijin pregătitor pentru animarea comunității din cadrul orașelor cu populație peste 20.000 de locuitori, Etapa I — Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală (SDL) și pentru înființare GAL nou/ adaptare GAL deja înființat la cerințele DLRC pentru perioada de programare 2014-2020, aferente Programului Operațional Capital Uman (POCU).

Decizia a venit ca urmare a identificării unor elemente care necesită îmbunătățiri și simplificare în operaționalizarea sistemului informatic MySMIS2014, elemente sesizate în urma testării finale a acestuia.

Citeşte şi Ministerul Transporturilor a trimis la Comisia Europeană proiecte în valoare de aproape un miliard de euro

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Lidl aduce din nou la raft, de luni, 27 mai 2024, produsele tematice pe care românii le adoră. Vor fi disponibile toată săptămâna
Capital.ro
Ungurii vor schimba REGULILE din Europa. Totul se va aplica începând cu 1 IULIE
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
E GRATIS! Guvernul oferă 2.000 de lei sub formă de vouchere
Adevarul
Povestea șocantă a deţinutului politic „nereeducat“ în temniţele comuniste. Grigore Caraza a murit ucis de un cerşetor
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Ce trebuie să facem înainte de a cumpăra cireșe. Explicațiile experților
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
TOP 50 vedete care au crezut că nu le vede nimeni, dar… Anna Lesko, Andreea Bălan și Gina Pistol au COMIS-O!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Au apărut cireșele și căpșunile românești, de la micii producători! Cat costă kilogramul în piețele din România
Capital.ro
O NOUĂ TAXĂ pentru posesorii de mașini. În curând, va deveni OBLIGATORIE
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit într-un incendiu izbucnit din senin - VIDEO
substantial.ro
Descoperă rețeta tradițională a Plăcintei cu Carne: Secretele unui gust autentic și savuros
MediaFlux
Se dau 800 DE LEI pentru FAMILII. Unde se pot DEPUNE DOSARELE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'