Situaţie îngrijorătoare în liceele din Timişoara. Tot mai mulţi elevi consumă droguri

Situaţie alarmantă în liceele din Timişoara. Încă un elev a ajuns de la şcoală la spital, după ce s-a drogat. Marţi, în timpul orelor de curs, băiatul înscris în clasa a IX-a la Liceul Auto din Timişoara a consumat substanţe interzise. Tânărul a fost dus de urgenţă la spital, iar în prezent este în afara oricărui pericol.

27 oct. 2015, 18:14
Situaţie îngrijorătoare în liceele din Timişoara. Tot mai mulţi elevi consumă droguri

„Elevul a folosit substanţe psihoactive, a fost dus de către colegii noştri la Spitalul «Louis Ţurcanu». Este un elev de clasa a IX-a, provine din mediul rural. Acest incident ne întăreşte încă o dată convingerea că trebuie toţi deopotrivă să acţionăm în a reduce cât mai mult aceste cazuri care au apărut din septembrie până acum. Nu ştiu dacă a inhalat substanţele psihoactive sau le-a fumat. Acum este bine, nici nu a fost într-o stare gravă şi este complet în afara oricărui pericol”, a declarat Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, potrivit pressalert.ro

În ultima vreme, mai mulţi elevi de la diferite licee din Timişoara au ajuns de urgenţă la spital după ce s-au drogat chiar în unităţile de învăţământ. Săptămâna trecută, inspectorii şcolari din Timiş s-au întâlnit cu reprezentanţii Centrului Antidrog Timişoara în încercarea de a găsi soluţii pentru a preveni şi combate consumul de droguri în rândul elevilor.

Este îngrijorător faptul că se întâmplă astfel de lucruri în şcoli cu atât mai mult cu cât, potrivit unui studiu, România este în topul ţărilor în care părinţii sunt dispuşi să cheltuiască mai mult de 90% din salariu pentru diploma de licență a fiului sau fiicei la o facultate de stat.

Citeşte şi Patru elevi din Timişoara au ajuns la spital după ce au fumat ţigări