Sondaj. PSD rămâne în topul preferinţelor românilor

Un sondaj Sociopol, efectuat între 16-20 octombrie, relevă faptul că 39% dintre respondenţi ar vota cu PSD dacă duminica viitoare are fi organizate alegeri parlamentare.

23 oct. 2015, 19:58
Sondaj. PSD rămâne în topul preferinţelor românilor

Potrivit sondajului Sociopol, dacă duminica viitoare are fi organizate alegeri parlamentare, 39% au răspuns că ar vota reprezentanţii PSD, în timp ce 36% spun că ar vota cu PNL. După cele două partide vin, la un procent mare diferenţă, UDMR și UNPR, singurele care ar intra în parlament, după această cercetare sociologică. Celelalte partide de pe scena politică actuală stau sub pragul de 5%.

Totodată, majoritatea respondenţilor s-au arătat neinteresaţi dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, într-un procent de 64%, în timp ce 36% s-au declarat foarte interesaţi.

Citeşte şi: Sondaj Sociopol: Peste jumătate dintre români, NEMULŢUMIŢI de Iohannis. Majoritatea vor continuitate la Guvern

Sondajul mai relevă faptul că 61% dintre respondenţi consideră că Guvernul Ponta ar trebui să rămână în funcţie până la terminarea mandatului la alegerile din 2016, în timp ce 30% consideră că Guvernul ar trebui să fie schimbat.

Sondajul Sociopol a fost efectuat în perioada 16-20 octombrie, pe un eşantion reprezentativ de 1.004 persoane, prin intermediul interviurilor telefonice. Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3.2%.