Steaua a câştigat Cupa Ligii. Finala cu Chiajna s-a decis în prelungiri

Steaua a avut nevoie de 120 de minute să se impună în faţa Concordiei Chiajna şi să câştige al treilea trofeul ca importanţă din fotbalul românesc, după cel al Ligii 1 şi Cupa României.

17 iul. 2016, 14:49
Steaua a câştigat Cupa Ligii. Finala cu Chiajna s-a decis în prelungiri

STEAUA-CONCORDIA CHIAJNA 2-1 (după prelungiri). La pauza meciului de pe Arena Naţională, scorul a fost 0-0. În repriza a doua au marcat Marko Momcilovici ’61 pentru Steaua şi Marius Pena ’88 pentru Concordia Chiajna. În prelungiri, în minutul 111, centralul Marius Avram a dictat penalti pentru Steaua după o intervenţie a lui Serediuc la Muniru. Lovitura de la 11 metri a fost transformată de Jugurtha Hamroun.

Roş-albaştrii au evoluat în premieră în echipamentul alb, dedicat împlinirii a 30 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni, pe care intenţionează, de asemenea, să îl folosească la toate meciurile de pe teren propriu din acest sezon, în semn de respect pentru performanţă obţinută în 1986.

Competiția a fost dotată cu premii totale de un milion de euro, câștigătoarea primind 400.000.

Click aici pentru a vedea Steaua-Concordia Chiajna

Componenţa formaţiilor:

Steaua: Niță – Enache, Tamaș, Toșca, Momcilovici – Achim, Bourceanu, Stanciu – Ad. Popa, Tudorie, Hamroun.

Concordia: Bălgrădean – Tincu, Mamele, Melinte – Feussi, Bruno Madeira, Roșu, Grădinaru, Bucurică – Marian Cristescu, Pena.

Finala Cupei Ligii, Steaua-Concordia Chiajna, se va juca de la ora 20.00, pe Arena Naţională, şi va fi urmată de concertele Zdob și Zdub, DJ Harra și Smiley. Metrorex a anunţat prelungirea cu două ore a programului la metrou pentru seara zilei de duminică, astfel că ultimele trenuri vor pleca de la staţiile capăt de magistrală la ora 01:00 pe liniile M1, M2 şi M3, respectiv la ora 01:45 pe linia M4.

Blocată în Istanbul mai multe ore, din cauza tentativei de lovitură de stat, echipa Concordia Chiajna a ajuns în România sâmbătă seara, cu prima cursă a aeronavei TAROM.