STENOGRAME INCENDIARE. Cum se fac cărţile în „noua mafie din Republica lui Ghiţă”

De 27 de ani obiceiurile „fușăracilor” din administrația publică s-au împământenit strașnic în rutina zilnică și de la micile atenții primite în schimbul unor favoruri și probleme rezolvate prin intermediul unor persoane cumsecade angajate la stat, lăcomia a ajuns să despoaie caracterele oamenilor.

21 mai 2017, 11:48
STENOGRAME INCENDIARE. Cum se fac cărţile în „noua mafie din Republica lui Ghiţă”

Într-o țară bolnavă în care tovărășia cu afaceriști interlopi, procurori și ofițeri SRI te face să te simți ,,stăpânul tuturor”, unii turbează și se transformă în javre mușcând mâinile celor care i-au hrănit.

Urmând șirul evenimentelor urbane de la Ploiești, după arestarea fostului primar Iulian Bădescu, pe holurile primăriei Ploiești circulau zvonuri despre denunțătorii acestuia, în cauză fiind și numele celor mai apropiați oameni ai săi, finul Tănase Iulian și directroul SGU Ploiești, Constantin Donald.

Despre finul sifonar, Tănase Iulian și despre soția acestuia Tănase Claudia, cea care a folosit tehnică de înregistrare audio pentru a-și înregistra nașa, presa a scos la iveală legăturile apropiate cu procurorul DNA Mircea Negulescu și interesele ascunse pe care aceștia le aveau salivând la averea lui Bădescu.

Cărătorii de geantă, nelipsiți până atunci din biroul și din viața lui Bădescu, oameni cărora fostul primar le-a pus lingura în mâna și i-a promovat până în locuri unde nici în somn nu visau să ajungă, l-au vândut precum Iuda pe Hristos.

Aflați pe cai mari, hârșiți și deja obișnuiți cu traiul de lux, acești băieți nu au mai vrut în ruptul capului să se desprindă de lumea bună a Ploieștiului și făcând pact cu diavolul au bătut palma cu așa-zisul „ucigaș de destine”.

Constituiți în grup infracțional organizat, politicieni, șefi din administrația locală, afaceriști dubioși, procurori și ofițeri de informații au scos la înaintare persoane fără scrupule numite în funcții importante prin intermediul cărora puteau rezolva orice.

Sensibilul Donald Constantin și un necunoscut, Marian Iordache, sunt doi dintre cei care cred că vocea și talentul îi pot ajuta să ajungă în orice funcție poftesc.

Potrivit CV-ului prezentat pe site-ul SGU Ploiești, Marian Iordache este din Plopeni și în prezent director la o societate cu sediul în Păulești. Acesta și-a început activitatea ca referent în Primăria Plopeni, ulterior ocupând funcța de șef serviciu în administrația locală de la Plopeni. Pentru o perioadă scurtă de un an, Marian Iordache a fost directorul executiv al Uzinei Mecanie Plopeni, ulterior fiind potrivit CV-ului prezentat, director al SC ADASIMA Trading SRL. Coincidență sau nu, aflat în funcția de președinte al consiliului de administrație de la SGU Ploiești, societatea condusă de tovarășul său, directorul general al SGU Ploiești, Donald Constantin, firmele îi leagă strâns, strâns de tot! De ce firmele? Pentru că sunt două! Două surori! Adasima ↔ Masiada, dar în episodul următor vom vedea cum aceste doua cuvinte scrise puțin invers au o foarte mare legătură între ele!

Discuțiile halucinante și idealurile celor doi sunt de groază și au iz penal! Donald Constantin și Marian Iordache se confesează și își mărturisesc în repetate rânduri unul celuilalt aspirațiile pe care le au.

Încă PSD-iști aflați la o șuetă, pe data de 5 septembrie 2016, cei doi visau Don deputat!

Marian Iordache: Vrei deputat? Am auzit că ești în cărți. Nu zici nimic?

Donald Constantin: Unde p… mea ai auzit?

Aflați pe val, cei doi pun Ploieștiul la cale și cu pilele lui Don în spate, Marian Iordache din calitatea sa de membru în CA-ul de la TCE Ploiești încearcă să influențeze numirea directorului TCE Ploiești după cum îi dictează Donald Constantin.

Citeşte mai mult pe incisivdeprahova.ro