Studiu: 70% din totalul plăţilor realizate în România, la comercianţi, sunt efectuate cu carduri contactless

România ocupă locul 5 în Europa în privinţa tranzacţiilor contactless, cu 70% pondere în totalul plăţilor efectuate la comercianţi, în primele opt luni ale anului, reiese dintr-un studiu realizat de Mastercard pentru ţările din Europa.

19 sept. 2018, 11:39
Studiu: 70% din totalul plăţilor realizate în România, la comercianţi, sunt efectuate cu carduri contactless

Potrivit sursei citate, tranzacţiile de tip contactless au crescut, în România, cu 139% în intervalul ianuarie – august 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017.

Studiul, realizat în peste 15 pieţe europene (printre care: România, Danemarca, Croaţia, Grecia, Ungaria, Olanda, Polonia şi Rusia), relevă că procentul tranzacţiilor contactless realizate cu carduri Mastercard depăşeşte 50%.

„Multe ţări europene îmbrăţişează economia cashless (fără numerar), lucru demonstrat prin renunţarea la cash şi prin rata de adopţie rapidă a tehnologiei contactless. Sistemele de transport din întreaga Europă reprezintă unul dintre principalele domenii care contribuie la creşterea tranzacţiilor contactless, deoarece permit plăţi mai rapide şi o securitate sporită. În contextul în care tehnologia are un rol din ce în ce mai important în viaţa noastră de zi cu zi, numărul clienţilor care utilizează tehnologia contactless în tranzit este în continuă creştere”, se arată în concluziile studiului.

Mastercard este o companie de tehnologie în industria globală de plăţi, care operează cea mai rapidă reţea de procesare a plăţilor din lume.