SUA: Recurgerea la ajutorul armatei va fi probabil necesară în cazul Ebola

Casa Albă intenţionează să recurgă la armată, însă 'nicio decizie nu a fost luată' în acest stadiu, a mai spus el.

12 sept. 2014, 07:01
SUA: Recurgerea la ajutorul armatei va fi probabil necesară în cazul Ebola

Epidemia de Ebola din Africa de Vest a ‘scăpat de sub control’ şi necesită un răspuns de mai mare amploare care să includă şi recurgerea la logistică militară, a declarat joi directorul Institutului American pentru Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID), doctorul Anthony Fauci, relatează vineri AFP.

‘Fără o creştere masivă a resurselor sub formă de paturi de spital, de personal şi de echipamente nu vom fi în măsură să controlăm situaţia’, a declarat el într-un interviu acordat agenţiei de presă franceze.

‘Vom avea nevoie de mii de persoane în plus, de mii de paturi de spital şi probabil de o anumită prezenţă militară, nu cu arme, ci pentru capacităţi logistice de transport de echipamente’, a mai spus el, adăugând că ‘este nevoie să facem ceva la o scară mult mai largă decât ceea ce facem în prezent’.

Casa Albă intenţionează să recurgă la armată, însă ‘nicio decizie nu a fost luată’ în acest stadiu, a mai spus el.

Doctorul Anthony Fauci a afirmat, de asemenea, că discuţii au loc în întreaga lume, în Statele Unite ale Americii, în Europa, la Banca Mondială şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru a stabili acţiunile necesare pentru a opri această epidemie.

Un număr de 2.296 de persoane au murit, din cele 4.293 de cazuri de îmbolnăvire cu Ebola înregistrate de la începutul anului, în principal în trei ţări din Africa de Vest – Sierra Leone, Liberia şi Guineea, potrivit ultimului bilanţ oferit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a precizat că Ebola ar putea afecta 20.000 de persoane înainte de a începe să dispară în mod natural.