Tânărul drogat care a omorât un om pentru 15 lei, CONDAMNAT la 10 ani de închisoare

Tânărul drogat din Vrancea care a ucis un om pentru 15 lei, după care i-a dat foc la casă, a fost condamnat la zece ani de închisoare.

25 oct. 2015, 07:29
Tânărul drogat care a omorât un om pentru 15 lei, CONDAMNAT la 10 ani de închisoare

Marian Ionut, din Gugesti, care a omorat un om pentru 15 lei, dupa care i-a dat foc la casa, a fost condamnat de instanta de fond, scrie monitorulvn.ro. In final, magistratii Tribunalului Vrancea i-au stabilit o pedeapsa de 10 ani inchisoare.

„(…) condamna pe inculpatul Balan Marian Ionut aflat in Penitenciarul Focsani, la 9 ani inchisoare si 5 ani interzicerea drepturilor (…) pentru savarsirea infractiunii de talharie urmata de moartea victimei. (…) condamna pe acelasi inculpat la 3 ani inchisoare si 1 an interzicerea drepturilor (…) pentru savarsirea infractiunii de distrugere. Constata ca prin sent. pen. nr.1240/19.06.2012 a Judecatoriei Focsani, definitiva prin nerecurare la 07.07.2012, inculpatul Balan Marian Ionut a fost condamnat la pedeapsa amenzii penale de 1.000 lei. (…) contopeste pedepsele principale nou aplicate, pedeapsa anterioara si pedepsele complementare aplicate inculpatului si dispune ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea de 9 ani inchisoare sporita cu o treime din cuantumul pedepsei de 3 ani, respectiv cu 1 an inchisoare si stabileste in final o pedeapsa principala de 10 ani inchisoare, la care se adauga pedeapsa amenzii de 1.000 lei si pedeapsa complementara 5 ani interzicerea drepturilor (…). Inculpatul executa pedeapsa principala de 10 ani inchisoare, 1000 lei amenda penala si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 66 alin.1 lit.a si b C. pen. pe o durata de 5 ani (…)”, se arata in decizia instantei.

Tanarul are de achitat si despagubiri civile. Astfel, el va trebui sa achite suma de 25.000 cu titlu de daune morale si inca 40.000 lei daune materiale partii civile Tudora Cojocaru si cate 40.000 lei catre Mihaela Cojocaru si Gianina Camelia Barbu, sume ce reprezinta daune morale. Totodata, tanarul a mai fost obligat sa plateasca partilor civile suma de 1.000 lei reprezentand cheltuieli judiciare si statului cheltuieli judiciare in suma de 10.000 lei, din care contravaloarea expertizei medico-legale (autopsie) de 1.507 lei. „Cu drept de apel in 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi, 23.10.2015”, au decis magistratii Tribunalului Vrancea.

Tanarul a fost trimis in judecata in vara acestui an, dupa ce in noaptea de 10 spre 11 aprilie, in jurul orelor 4.00, a patruns in locuinta victimei din comuna Gugesti si i-a sustras suma de 15 lei, exercitand acte de violenta asupra acesteia, care au condus la deces. Ulterior, a incendiat imobilul pentru a ascunde savarsirea infractiunii. In ziua oribilei crime, care a ingrozit intreaga comunitate din Gugesti si nu numai, tanarul a muncit prin sat, iar pe seara a mers la un bar din localitate.

Inainte de a ajunge in local, a fumat doua tigari cu etnobotanice. A stat in bar ore bune, timp in care a baut alcool, iar la plecare a mai fumat alte doua tigari. Intre timp i-a incoltit in minte ideea de a merge la casa lui Petrica C., un batran pe care il stia instarit, dupa cum se lauda chiar victima. Inainte de a da buzna peste acesta, Ionut a mers acasa si si-a luat o pereche de sosete, pe care si le-a tras pe maini pentru a nu lasa urme. Apoi s-a indreptat catre casa victimei. A patruns in interior pe o usa care nu era asigurata cu cheia si a ajuns intr-o bucatarie. A inceput sa cotrobaie, moment in care a facut si ceva zgomot, iar victima, care dormea intr-o camera alaturata, s-a trezit si a aprins lumina.

Inculpatul a mers in camera in care era victima si a lovit-o cu pumnul in cap, moment in care aceasta a cazut si s-a mai lovit si de un scaun. Ionut Marian a pus victima cu fata in jos si i-a legat mainile cu o banda din panza pe care a gasit-o atarnata pe un perete. Apoi a inceput sa cotrobaie. A rascolit toata casa, dar nu a gasit decat 15 lei, numai monede, pe care i-a luat. Inainte de a-l lovi pe batran, l-a intrebat unde-si tine banii, dar nu a reusit sa afle nimic de la acesta.

Vazand ca nu gaseste mare lucru, tanarul a revenit in camera in care se afla victima si a inceput sa rascoleasca si aici, dand inclusiv salteaua de pe pat la o parte. Nu a gasit bani, ci doar niste portofele in care erau documente. Pentru ca nu a gasit nimic, s-a lasat pagubas si s-a apropiat de victima. Aceasta nu mai dadea semne de viata, asa ca tanarul s-a gandit sa-i toarne niste apa pe fata, in speranta ca isi va reveni, dar nu a fost deloc asa.

Apoi, Marian Ionut l-a dezlegat pe batran si l-a lasat acolo, dar nu inainte de a imprastia prin camera bete de chibrit pe care le-a aprins. L-a lasat pe batran fara suflare si cu bunurile arzand pe langa el, plecand linistit acasa, unde Ionut s-a schimbat de haine, iar celor pe care le-a purtat la bar si in timpul comiterii infractiunii le-a dat foc, in speranta ca va stege toate urmele si nimeni nu va sti ce a facut el.

Nu a fost asa. Tanarul a fost prins si retinut chiar in ziua in care a implinit 22 de ani, la cateva zile de la comiterea oribilei crime. Nu a negat comiterea faptei.