Târguri cu mâncare tradiţională în Capitală. Preparate delicioase, artişti de muzică populară şi meşteri populari

Frăția ceaunelor la Festivalul Toamnei. Artiştii de muzică populară dau o mână de ajutor la prepararea bunătăților de toamnă. În Capitală se cântă și se dansează românește. Festival este şi în Sectorul 2, dar şi în Parcul Moghioroş.

30 sept. 2017, 09:26
Târguri cu mâncare tradiţională în Capitală. Preparate delicioase, artişti de muzică populară şi meşteri populari

Producători agricoli, meşteri populari, artişti handmade, decoraţiuni de toamnă, preparate tradiţionale din carne şi lapte, preparate la grătar, ceaune, borşuri şi ciorbe, dulciuri de casa, apicultori se găsesc în acest weekend pe platoul din faţa Primăriei Sector 1 (str. Bani Manta, nr 9), la Festivalul Toamnei. Artişti consacraţi ai muzicii populare şi ansambluri folclorice vor face senzaţie în cele două zile de festival.

Petrecere mare este în Sectorul 2 al Capitalei! Parcul Național îi așteaptă pe bucureșteni la festivalul „Toamna…la ceaun” cu preparate de toamnă inedite, gătite în toate formele și după toate gusturile. Mirodeniile le vor da un plus de aromă.

Printre bunătăți se numără varza a la Cluj, gulașul, sarmalele, fasolea cu cârnați, tocănițele dulci și piperate și pastrama la ceaun.

Potrivit bucurestifm.ro, vedeta festivalului va fi cea mai mare zacuscă, gătită chiar în fața participanților de gospodinele din Oltenia, la un ceaun uriaș. Potrivit organizatorilor, pentru această reţetă vor fi folosite 300 kg de vinete, 200 kg de gogoşari, 200 kg de ceapă, 100 litri de ulei, 100 kg sos de roşii, sare, piper, foi de dafin şi alte mirodenii secrete.

Și, pentru că este sezonul toamnei, nu puteau lipsi mustul sau pastramele, dar nici plăcintele maramureșene, pâinea coaptă în cuptor și pe vatră, mușchiuleții, afumăturile și jamboanele.

Deserturile vor fi și ele prezente. Bucureștenii se vor delecta cu tot felul de dulciuri, dulcețuri și brânzeturi.

Și, pentru ca totul să fie românesc, micii, costițele, ciolanele, dar și alte cărnuri vor sfârâi pe grătare. Vinul și berea le vor acompania.

Meșterii populari sunt și ei prezenți la festival, cu cele mai frumoase cadouri și exponate lucrate manual.

Festivalul va ține până duminică seara.

De asemenea, până duminică, în parcul Moghioroş, este Magic Fest 2017- Sărbătoarea Toamnei. Evenimentul se anunţă un mix între Oktoberfest şi sărbătorle autentice româneşti, cu bere şi cu vine, dar şi cu must proaspăt stors.

  • Invitaţi la Magic Fest:

– Zanga (Alexandra Penciu) şi Bogdan Filipovici (sâmbătă, 30 septembrie, 19.30- 21.30)
– Taraf Românesc (duminică, 1 oct, toata ziua)