Tatăl primei fete atacate la metrou: De la 112 m-au trimis să investighez eu la metrou. Am stat 2 ore la poliţie să-mi ia declaraţie

Detalii şocante ies la iveală în cazul tragediei de la metrou. Tatăl primei victime, fata care a reuşit să scape cu viaţă după ce s-a luptat cu femeia care a împins-o în faţa metroului, face acuzaţii grave la adresa poliţiei. Omul spune că a fost să depună plângere la scurt timp după ce fiica sa a fost la un pas de moarte, dar poliţiştii l-au pus să aştepte două ore pentru că în faţa lui era o doamnă care rămăsese fără geantă.

13 dec. 2017, 21:12
Tatăl primei fete atacate la metrou: De la 112 m-au trimis să investighez eu la metrou. Am stat 2 ore la poliţie să-mi ia declaraţie

O tânără a fost omorâtă la metrou, la stația Dristor, marți seara de către o femeie, Magdalena Șerban, din Craiova. Agresoarea încercase același lucru cu câteva ore mai devreme, la o altă stație, Costin Georgian. Tatăl tinerei care a reuşit să se salveze în staţia Costin Georgian a oferit o declarație în exclusivitate pentru Antena 3. Bărbatul a cerut ca numele fiicei sale, care este extrem de speriată, să fie protejat.

„Un șoc pentru toți. Când am luat copilul de la dentist, după ce s-a întâmplat, ea a plecat mai departe, a făcut o criză acolo. Am fost și am luat-o. În 45 de minute am sunat la 112. Și 112 m-a trimis la Costin Georgian să investighez eu ca părinte. E posibil așa ceva? Aproape două ore am stat ca să-mi ia declarația, pentru că în fața mea era o doamnă cu un copil, îi spunea polițistului că și-a uitat geanta. Polițistul a venit și ne-a întebat, i-am spus că a fost împinsă în fața metroului. Nu a crezut din prima. Trebuia să-i ia declarația doamnei. În jurul orei 19.00 am putut da declarații. Are 22 de ani, a făcut handbal. A venit în spatele ei, pur și simplu a împins-o. Ea a crezut că este o glumă a unei prietene și în secunda în care a întors capul. Când și-a dat seama că nu e glumă, a pus dreptul în față și l-a stopat. A opus rezistență și a reușit să se salveze. Atunci a sărit lumea și a reușit să fugă. Toate acestea s-au întâmplat la 10 metri în fața metroului. Era prima victimă și poate nu mai era a doua. Mai avea un centimetru și depășea, deja era piciorul în aer”, a declarat bărbatul.

Tatăl primei victime a declarat pentru Sinteza Zilei de la Antena 3 cum a justificat criminala gestul de a o împinge pe fiica sa. Când martorii au confruntat-o, aceasta le-a spus că tânăra i-a furt de fapt banii.

Vezi aici imagini cu prima tentativă de omor comisă de ucigașa de la metrou

„Au sărit câțiva cetățeni și au întrebat-o: „Ce ai doamnă, ce ai cu ea. Și ea spunea: „Nu că mi-a furat banii. Mi-a luat banii ca să se victimizeze. Și atunci câțiva cetățeni au întrebat-o: I-ai luat tu banii? Și ea a spus: Nu vă uitați cum arăt eu și cum arată ea? Ea arăta spre buzunarul ei și spunea: „Mi-a luat banii, mi-a luat banii”. Apoi a venit metroul, persoanele au intrat în metrou, fiica mea a urcat și ea de frică și atunci a realizat ce s-a întâmplat, a izbucnit în plâns, a mers la cabinetul stomatologic, nu a ajutat-o nimeni. Agresoarea a rămas pe peron. Ne-am uitat pe filmări și agresoarea se plimba foarte liniștită pe peron către ieșire cu telefonul la ureche. Am înțeles de la poliție că i-ar fi găsit în palmă, dacă nu mă înșel: „Am făcut-o, dar am confundat-o”. I-au găsit scris în palmă. Așa au găsit scris în momentul în care au arestat-o. Putea fi vorba despre fata noastră sau despre cealaltă”, a declarat bărbatul.

Întrebat în ce stare se află fiica sa, bărbatul a recunoscut: „Este într-o stare ciudată. Am întrebat-o dacă poate vorbi la telefon, mi-a spus că nu poate, mai ales că a văzut-o și pe cealaltă fată la televizor. Este în stare de șoc. Nu poate vorbi. Nu mai e cum era ea alaltăieri”, a mai spus tatăl primei victime.

Au apărut imagini şi cu momentul în care tânăra de 25 de ani este împinsă pe șine de către femeia de 36 de ani, care a creat panică în București în cursul serii de marți. Imaginile au un puternic impact emoțional. VEZI AICI VIDEO cu fata de 25 de ani aruncată în faţa metroului

În imagini se vede cum tânara de 25 de ani a fost împinsă, în timp ce se uita în telefonul mobil şi a căzut pe şine în momentul în care trenul ieşea din tunel. Ea ar fi reuşit să se ridice, dar femeia ar fi împins-o cu piciorul şi a căzut, fiind lovită de tren.

Imediat pe social media a început o dezbatere legată de faptul că nimeni nu a intervenit să o ajute pe tânăra ucisă. În imagini apar câteva persoane care nu vin spre victimă pentru a o ajuta să se ridice. Mai mult, criminala se îndepărează de la locul faptei fără ca nimeni să o împiedice. Politia avea să o reţină abia peste câtea ore, în zona Unirii.

Tatăl tinerei ucise la metrou, primele declaraţii: „Nu este vina femeii care a împins-o”

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că femeia, care se numeşte Magdalena Şerban şi este din Craiova, a fost incoerentă pe toată durata audierilor, nefurnizându-le anchetatorilor nicio informaţie despre faptele comise. Prima ipoteză a anchetatorilor este că femeia are probleme psihice şi a fost întrebată dacă a fost internată la un spital de psihiatrie, negând.

Criminala de la metrou a fost arestată pentru 30 de zile.