Taxa auto 2018: A apărut noul model de cerere de restituire. Descarcă-l de aici!

Noul model de cerere pentru restituirea fostelor taxe auto a apărut azi în Monitorul Oficial. Până acum, deși legislația primară se modificase astfel încât să se poată cere înapoi banii și fără dovada plății și anexarea altor documente, cererile simplificate nu s-au putut face pentru că autoritățile nu aveau și modelul noii cereri la dispoziție.  

17 mai 2018, 10:22
Taxa auto 2018: A apărut noul model de cerere de restituire. Descarcă-l de aici!

Taxa auto 2018: Pe 30 martie 2018, a intrat în vigoare o simplificare la nivelul birocrației din recuperarea fostelor taxe auto plătite în anii trecuți de proprietarii de mașini: OUG nr. 25/2018 a modificat OUG nr. 52/2017 (actul care a introdus dreptul la recuperarea banilor) prin eliminarea obligației de a anexa la cererea de restituire a documentului doveditor al plății taxelor auto/timbrului de mediu, precum și a copiilor cărții de identitate a autovehiculului și a certificatului de înmatriculare.

Problema este că această simplificare nu a avut până acum efect concret în practică, pentru că trebuia să existe și o nouă cerere de restituire, respectiv una care să nu mai cuprindă mențiuni referitoare la acele documente. Acum, această cerere simplificată există, fiind publicat azi Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 1937/394/2018 pentru modificarea modelului de cerere, în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 415. Modelul noii cereri este anexat acestui articol.

Mai multe detalii pe avocatnet.ro