VREME CANICULARĂ în toată ţara. Temperaturile resimţite au depăşit 38 de grade Celsius UPDATE

Caniculă a pus stăpânire deja pe toată ţara. Potrivit meteorologilor, temperaturile resimţite au depăşit 38 de grade Celsius. Zeci de mii de oameni s-au refugiat pe litoral, iar cea mai aglomerată staţiune este, evident, şi cea mai scumpă Mamaia. Alţii au ales staţiunile montane, unde temperaturile sunt mult mai suportabile.

RomaniaTV.net
13 iun. 2015, 08:05

La ora 18.00, ANM anunţa că cea mai ridicată temperatură în aer la umbră se înregistra la Calafat, 34 de grade Celsius. La Timişoara, Drobeta Turnu Severin, Bechet, Turnu Măgurele, Olteniţa şi Iaşi se înregistrau la ora 18.00 33 de grade Celsius. 

Cel mai rece, 10 grade Celsius, era la Vârful Omu. 

La mare, vremea e tocmai bună de plajă. La Constanţa, termometrele înregistrau 25 de grade Celsius, 25 grade Celsius se înregistrau la Mangalia şi 26 de grade la Gura Portiţei. 

În staţiunile Predeal şi Sinaia se înregistrau 22 de grade Celsius, la ora 18.00.

Şi bucureştenii au suferit de căldură în aceste zile. Sâmbătă la ora 18.00 se înregistrau 32 de grade Celsius la Filaret, 31 la staţia Băneasa şi 31 la Afumaţi.  

La această oră este în viagoare o informare meteorologică de caniculă, valabilă în toată ţara. Sâmbătă, duminică şi luni, vremea va fi călduroasă în toată ţara, local caniculară la început în regiunile vestice şi sud-vestice, apoi în sudul şi în estul ţării. Se vor înregistra temperaturi maxime de până la 35…36 de grade, izolat chiar 37 de grade în Lunca Dunării. 

Sâmbătă, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară după-amiaza în vest şi în sud-vest, unde izolat indicele de disconfort temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28…29 de grade pe litoral şi în depresiuni şi 35 de grade în Banat, Crişana şi vestul Olteniei. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa, însă în partea a doua a zilei şi la începutul nopţii vor fi dezvoltări noroase convective, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului pe arii restrânse la munte şi în regiunile nord-vestice şi izolat în restul teritoriului. Vor fi condiţii de grindină.

În Bucureşti, vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 33 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

CITEŞTE PROGNOZA METEO pe trei zile