Theresa May rămâne premier, moţiunea de cenzură a picat la limită

Moţiunea de cenzură a Partidului Laburist contra Guvernului Theresei May a fost respinsă la limită, miercuri seara, în Camera Comunelor, cu 325 la 306 voturi, relatează BBC News.
Romania TV
16 ian. 2019, 19:02
Theresa May rămâne premier, moţiunea de cenzură a picat la limită

UPDATE: „Sunt mulţumită că membrii Camerei Comunelor au respins moţiunea împotriva Guvernului, nu voi trata cu uşurinţă această responsabilitate. Voi continua să lucrez în sensul promisiunii solemne faţă de poporul acestei ţări şi pentru ieşirea din Uniunea Europeană”, a declarat Theresa May după anunţarea rezultatului.

UPDATE: Camera Comunelor a respins la limită, miercuri seară, moţiunea de cenzură depusă de opoziţia laburistă la adresa Guvernului Theresa May, care rămâne astfel în funcţie şi încearcă să găsească soluţii pentru depăşirea impasului în procedura Brexit.

UPDATE: Moţiunea de cenzură a Partidului Laburist contra Guvernului Theresei May a fost respinsă miercuri seara în Camera Comunelor, cu 325 la 306 voturi, relatează BBC News.

Acordul încheiat de Theresa May cu Bruxellesul a obţinut marţi doar 202 voturi pentru în Camera Comunelor, comparativ cu 432 de voturi împotrivă. Aceasta este cea mai grea înfrângere suferită de un lider britanic începând din anii 1920. Acest vot istoric a lăsat Regatul Unit într-o incertitudine în ce priveşte viitorul său, cu două luni şi jumătate până la Brexit, prevăzut pe 29 martie.

Imediat ce a fost cunoscut votul privind acordul, liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn a prezentat o moţiune de cenzură împotriva guvernului, calificând acest rezultat drept ”catastrofal”.

Iniţiativa lui Corbyn are însă puţine şanse de reuşită. Partidul Conservator, formaţiunea politică a Theresei May, şi micul partid ultra-conservator nord-irlandez DUP, care au dus greul acordului privind Brexit-ul, nu au de fapt nici o dorinţă de a se vedea înlocuiţi de către laburişti la frâiele ţării. Începând de marţi seara, DUP şi mai mulţi deputaţi rebeli conservatori au anunţat că o susţin pe Theresa May.

Tabloidul conservator Daily Mail, pro-Brexit, estimează însă că soarta sa ”atârnă de un fir de păr”.

Potrivit editorialistului din Times, Matthew Parris, este timpul acum ca parlamentarii cu multă experienţă să preia dosarul Brexit-ului. ”Nu există nici un leadership, nici în cadrul guvernului, nici în rândul opoziţiei, care să fie capabil să ne ajute să ieşim din această situaţie rea”, scrie el.

Votul privind moţiunea de cenzură este prevăzut pentru ora 19:00 GMT. Dacă moţiunea va fi adoptată, noul executiv trebuie să fie format şi să obţină votul de încredere din partea parlamentului în decurs de 14 zile. În caz de eşec, sunt convocate noi alegeri legislative.

Dacă dna May reuşeşte să se menţină, ea va avea termen până luni să prezinte ”un plan B”. Theresa May are mai multe opţiuni: să se angajeze să revină la negocieri cu Bruxellesul sau să ceară o amânare a datei Brexit-ului. Respingerea acordului deschide de asemenea posibilitatea unei ieşiri a Marii Britanii din UE fără un acord, variată ce provoacă îngrijorare îndeosebi în rândul mediilor economice. 

Citeşte şi: Parlamentul britanic a votat, marţi, respingerea acordului cu UE privind Brexitul. Moţiune de cenzură pentru Guvernul May UPDATE

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România se va deschide din această vară. Ce localități va străbate
Capital.ro
Interzis pentru românii care au mașini. Amendă de 1.000 de lei. Decizie direct de la primărie
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Se schimbă Codul Penal! Pedepse dure pentru cei care fac acest lucru!
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Încă o zi liberă în România. Cine va beneficia de acest cadou
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Sebastian Dobrincu a dat-o uitării pe Ioana Ignat și s-a lăsat anturat la prima strigare de „brunețica”
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași! Explicația unui psiholog criminalist: „Oamenii sunt din ce în ce mai egoiști”
Capital.ro
Îți fac direct dosar penal. ALERTĂ pentru șoferii care merg la RAR. Îți confiscă și mașina
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'