TOP 5 cele mai SPECTACULOASE SPITALE din lume

Dincolo de dotarea cu aparatură medicală de ultimă ora, este important ca un spital să ofere şi un mediu cald, prietenos, care să ajute pacienţii să scape de stresul mersului la medic. Iată un top 5 al celor mai spectaculoase spitale din lume.

29 mai 2016, 07:22

1. Royal Children’s Hospital, Melbourne, Victoria, Australia

De cele mai multe ori spitalele dau o senzaţie de anxietate pacienţilor. Din această cauză, Royal Children’s Hospital a fost amenajat în aşa fel încât spaţiul să fie mult mai plăcut şi mai primitor. Cu terenuri de joacă şi un acvariu imens, spitalul oferă spaţii sigure şi primitoare care să satisfacă nevoile emoţionale ale pacienţilor săi.

De asemenea, spaţiile aerisite, luminozitatea, sculpturile, desenele şi culorile creează un spaţiu mult mai plăcut atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

Citeşte şi IMAGINI de COŞMAR. Cum sunt umiliţi bolnavii în spitalele din România FOTO

2. Community Hospital of the Monterey Peninsula, USA

Un alt spital modern şi cu un „aer proaspăt” este Community Hospital, Monterey, USA. Situat pe coasta de nord a Californiei, frumuseţea spitalului este marcată de lumini, grădinile spectaculoase, precum şi de alte elemente naturale.

3. Akershus University Hospital, Lørenskog, Norway

Proiectat de legendara firmă de arhitectură C. F. Møller Architects, Spitalul Universitar Akershus este considerat cel mai modern spital din toată Europa. Design-ul complexului relevă influenţa priorităţii acordate luminii naturale. Astfel, această clădire a fost construită în special cu panouri de sticlă şi lemn pentru a realiza un mediu prietenos şi pentru a permite păstrarea unei legături între mediul natural înconjurător şi unitatea spitalicească.

Finalizat în 2008, spitalul a câștigat premiul Best International Design.

Citeşte şi IMAGINI ŞOCANTE într-un spital din România: paturi rupte şi murdare de sânge VIDEO

4. Florida Hospital Waterman, Tavares, USA

Din dorinţa de a construi un spital primitor, Florida Hospital Waterman este extrem de modern. Acoperişul unei părţi a complexului este construit doar pe bază de fibră de sticlă. În acest fel, pacienţii şi vizitatorii se pot bucura de privelişte, de pădurile şi lacurile din jur, dar şi de lumina naturală.

5. Winnie Palmer Hospital for Women & Children, Orlando, USA

Cu un glob uimitor din sticlă și o intrare spectaculoasă către cele 11 etaje realizate, de asemenea, din sticlă de culoare închisă, Winnie Palmer ar putea fi ușor confundat cu un complex hotelier de lux. Cu o structură de 100 de milioane de dolari, spitalul este specializat în îngrijirea femeilor şi a copiilor.

Spitalul a fost conceput în aşa fel încât pacienţii să se simtă ca într-un sejur la un hotel odihnitor şi relaxant.

Citeşte şi CONDIŢII INUMANE la maternitatea din Drobeta-Turnu Severin. Mămicile sunt nevoite să nască în frig