TOPUL celor mai mari datornici la bugetul de stat

Firmele cu cele mai mari datorii la bugetul de stat, la finalul trimestrului trei din 2013, sunt Galaxy Tobacco, European Food, Poșta Română, Electrocentrale București și Rompetrol Downstream, potrivit datelor publicate de Agenția Națională de Administrare Fiscală /ANAF/, pe pagina sa de internet.

02 ian. 2014, 14:03
TOPUL celor mai mari datornici la bugetul de stat

În total, cinci companii au acumulat datorii la Bugetul de stat de aproape 1,3 miliarde de lei.

Obligațiile scadente până la 30 septembrie 2013 ale firmei Galaxy Tobacco totalizau 564,2 milioane de lei, din care accize — 237 milioane de lei și 246 milioane de lei dobânzi și penalități. Firma a primit, însă, înlesniri la plată.

European Food se află în executare silită pentru obligații restante de aproape 277 de milioane de lei la Bugetul de stat, din care TVA 176,3 milioane de lei și dobânzi și penalități de 100 de milioane de lei. În schimb

Poșta Română a primit înlesniri la plată pentru obligațiile sale restante de 190,7 milioane de lei, din care aproape jumătate reprezintă dobânzi și penalități.

Electrocentrale București se află în executare silită pentru obligații restante de 146,8 milioane de lei, cea mai mare parte, 142,7 milioane de lei, reprezentând impozit pe profit.

Pe de altă parte, Rompetrol Downstream a primit înlesniri la plată, având obligații restante de 115,2 milioane de lei la categoria ‘alte impozite și taxe’, anunţă AGERPRES.