Tragedia minieră din Turcia: Premierul ţării a fost cât pe ce să fie linşat de mulţimea furioasă VIDEO

282 de muncitori au murit, după cea mai mare tragedie minieră din Turcia. Premierul ţării a fost cât pe ce să fie linşat de mulţimea furioasă, maşina lui fiind atacată aproape de mina în care s-a produs accidentul. Nenorocirea a stârnit proteste violente la Ankara şi Istanbul, unde mii de oameni au ieşit în stradă şi au cerut demisia guvernului.

RomaniaTV.net
15 mai 2014, 12:28
Tragedia minieră din Turcia: Premierul ţării a fost cât pe ce să fie linşat de mulţimea furioasă VIDEO

Cel puţin 282 de oameni au murit în urma unei explozii care a avut loc la o mină din vestul Turciei. Mii de oameni au protestat în Ankara şi Istanbul, în urma tragediei de la mina de cărbune. Confederaţa sindicală a salariaţilor din sectorul public turc intră în grevă, joi, în semn de protest faţă de accident.

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a mers la locul tragediei şi a fost la un pas de a fi linşat de mulţimea furioasă, potrivit SkyNews.

Mulţimea s-a înfuriat când premierul a spus că astfel de tragedii nu sunt ieşite din comun.

„Astfel de accidente în mine nu au loc doar în Turcia. Au loc şi în alte ţări, precum Statele Unite, China, Franţa, India, Belgia”, a declarat Recep Tayyip Erdogan, premierul Turciei.

Premierul a fost nevoit să se ascundă într-un supermarket, iar poliţiştii au reuşit cu greu să asigure un culoar de siguranţă pentru a-l scăpa de furia mulţimii.

În Ankara, sute de studenţi au cerut demisia guvernului, pe care îl acuză că nu ia măsuri pentru a-i proteja pe muncitori. Şi în Istanbul, manifestanţii au scandat sloganuri antiguvernamentale.

Poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene, gloanţe de cauciuc şi tunuri de apă.

La spital, medicii sunt copleşiţi de numărul morţilor şi răniţilor. Familiile cuprinse de disperare aşteaptă orice veste legată de soarta celor dragi.

Căutările în subteran au continuat pentru a doua noapte la rând, dar nimeni nu a mai fost scos în viaţă în ultimele 24 de ore. Operaţiunea nu mai este una de salvare, ci de recuperare a trupurilor neînsufeţite. Între timp, au început deja funeraliile victimelor dezastrului.