Traian Băsescu, despre lista datornicilor de la Fisc: ANAF trebuie să publice şi datoriile statului faţă de firme

Fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că ar fi corect ca ANAF să publice şi lista datoriilor statului faţă de firme şi persoane fizice (ex: datorii la rambursări TVA, neachitarea subvenţiilor pentru agricultori, procese pierdute de stat cu firme româneşti, procese pierdute de stat cu privire la drepturi salariale).

15 mai 2016, 09:36
Traian Băsescu, despre lista datornicilor de la Fisc: ANAF trebuie să publice şi datoriile statului faţă de firme

„ANAF a publicat lista firmelor care au datorii la stat. Este corect. Urmează să fie publicată lista persoanelor fizice care au datorii la stat. Este corect.

Dacă ANAF vrea să fie corect pînă la capăt, trebuie să publice şi lista datoriilor statului faţă de firme şi persoane fizice (ex: datorii la rambursări TVA, neachitarea subvenţiilor pentru agricultori, procese pierdute de stat cu firme româneşti, procese pierdute de stat cu privire la drepturi salariale sau despăgubiri pentru condamnări la CEDO, rambursări stabilite de instanţe cu privire la încasarea abuzivă a taxei de mediu achitată de posesorii de autoturisme etc, etc). Aşa ar fi corect”, scrie Traian Băsescu pe Facebook.

Citeşte şi:LISTA DATORNICILOR: Contribuabilii mici au datorii de 77 miliarde lei. Verifică AICI dacă numele tău apare  pe lista ANAF

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat o nouă listă cu datornici la bugetul de stat şi la celelalte bugete publice, care cuprinde 144.829 de contribuabili mici şi instituţii publice cu restanţe mai mari de 10.000 lei la 31 martie 2016, valoarea datoriilor neplătite fiind de 77,1 miliarde lei (17,2 miliarde euro), din care 81% sunt considerate nerecuperabile de către Fisc.