Trei cetăţeni români, inclusiv doi minori, evacuaţi la cerere din Siria şi repatriaţi

Trei cetățeni români, dintre care doi minori, au fost evacuați, la cerere, din Siria și repatriați pe cale aeriană din Liban, cu sprijinul misiunilor diplomatice ale României la Damasc și Beirut, aceștia sosind în siguranță miercuri, la București, informează un comunicat de presă al Ministerul Afacerilor Externe (MAE), citat de Agerpres.

08 iul. 2015, 20:13
Trei cetăţeni români, inclusiv doi minori, evacuaţi la cerere din Siria şi repatriaţi

Ambasada României la Damasc a eliberat documentele de călătorie necesare repatrierii și a asigurat întregul suport logistic. Reprezentanții misiunilor diplomatice române la Damasc și Beirut i-au însoțit pe cetățenii români pe întreg traseul în Siria și Liban, până la aeroportul internațional din Beirut, pentru a asigura deplasarea acestora în condiții de siguranță, menționează sursa citată.

Măsura face parte din demersurile constante de sprijin consular acordat de MAE, prin Ambasadele României la Beirut și Damasc, cetățenilor români aflați în situații deosebite, în statele cu risc major de securitate, mai menționează comunicatul citat.

MAE precizează că, încă din 2011, a intervenit în mod direct pe linia asigurării asistenței și protecției consulare, facilitând evacuarea și repatrierea din Siria a unui număr de 604 cetățeni români.